Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 3 asker şehit oldu, 1'i ağır 6 asker yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Yüksekova ilçesine 45 kilometre uzaklıktaki Dağlıca bölgesinde arazi arama tarama faaliyetinde bulunan Jandarma Özel Harekat timine, terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silahlar ve roketlerle saldırı düzenlendi.

TAKVİYE KUVVET

Çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre, 3 asker şehit olurken, 1'i ağır 6 asker de yaralandı. Yaralı askerler, helikopterlerle Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılırken, çatışmanın devam ettiği bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi. Öte yandan şehit askerlerin mensup oldukları birliğin Efeler Taburu'na bağlı olduğu öğrenildi. Hain saldırıda şehit olanların ailelerine başsağlığı dileyen Genelkurmay Başkanlığı, yaptığı açıklamada şu hususlara yer verdi:
Uçaklar sevk edildi

"14 Ağustos 2015 tarihinde saat 16.40'ta Hakkâri ili Yüksekova Dağlıca Bölgesinde operasyon halindeki birliklerimize Bölücü Terör
Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Birliklerimiz derhal saldırıya karşılık vermiş, ancak saldırıda Kahraman üç personelimiz şehit olmuştur. Biri ağır olmak üzere altı kahraman personelimiz yaralanmış, yaralı personelimiz derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir. Bölgeye Türk Hava Kuvvetleri uçakları sevk edilmiş olup hava harekâtına devam edilmektedir."

KÖPRÜYÜ HAVAYA UÇURMUŞLARDI

PKK'lı teröristler önceki gün de bölgedeki bir köprüyü havaya uçurmuştu. Teröristler Yüksekova- Dağlıca karayolunun 45'inci kilometresinde bulunan ve Dağlıca Köyü ile burada konuşlu Tabur Komutanlığı'na ulaşımı sağlayan Şehri Köprüsü'nü, altına yerleştirdikleri patlayıcıyla havaya uçurmuş, köprü tamamen yıkılmıştı. Öte yandan PKK'lı teröristler Siirt'te ise polis lojmanlarına saldırdı. Nöbetçi kulübesindeki 2 polis hafif yaralandı.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırı dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i telefonla arayarak bilgi aldığı ve olaydan duyduğu derin üzüntüleri bildirdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'e 3 askerin şehit olmasından, 6 askerin de yaralanmasından duyduğu derin üzüntüyü ifade ederek, şehitler için Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk milleti ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaralı askerler için ise acil şifalar dilediği belirtildi.

ANINDA KARŞILIK
Teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan ve 3 askerin şehit olduğu, 6 askerin yaralandığı çatışmanın ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan silahlı saldırı helikopterleri Dağlıca bölgesine sevk edildi. Savaş uçaklarının ise ayrı koldan operasyona katıldığı belirtildi. Helikopterlerin ve savaş uçaklarının ayrı noktalardan PKK'lıları kıskaca aldığı, bölgeye gönderilen takviye kuvvetlerle teröristle arasında yoğun çatışmalar yaşandığı öğrenildi.