HABERDENİZLİ.COM

Denizli’de son zamanlarda artan uyuşturucu madde kullanımını önlemek için  Denizli Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve Uyuşturucu ile Mücadele timleri Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Altıntop Mahallesi’nde bulunan Meserret yolunda asayiş uygulaması gerçekleştirdi. Saat 16.00’da başlayan uygulamaya 230 polis katılırken Uygulamaya Şat ve Chaco isimli narkotik köpekleri de katıldı. 

Kafelerin yoğun olarak bulunduğu bölgede kafelerde oturan vatandaşları kimlik kontrolünden geçiren ekipler, şüphelendikleri şahısları ise üst aramasından geçirdi. Kontrollerde daha çok yabancı uyruklu şahıslara önem verilerken üzerinde kimliği bulunmayan şahıslar ekipler tarafından gözaltına alındı. 



Üzerinden Uyuşturucu Madde Çıktı

Uyuşturucu ile mücadele timlerinin de katıldığı uygulama sırasında narkotik köpekleri Afgan uyruklu bir kişiye tepki verince üzerinde arama yapıldı. yapılan aramada şüphelinin üzerinden bir miktar metanfetamin bulundu. Şüpheli şahıs ekipler tarafından gözaltına alındı. Uygulama sırasında kafelerde de arama yapan ekipler, bir kafenin kasa bölümünde esrar ele geçirdi. Kafe sorumlusu ekipler tarafından gözaltına alınırken  yaklaşık 2 saat süren uygulamalarda 563 kişinin kimlik kontrolü ve üst araması yapıldı.  Kontrollerde 10 İran uyruklu ve 1 Afgan uyruklu şüpheli gözaltına alındı. 

Yaklaşık 2.30 saat süren uygulamada, narkotik köpekleri ‘Chaco’ ve ‘Şat’ı gören gençler, onunla ilgilendi, sevgi gösterisinde bulundu, köpeklerle fotoğraf çektirdi.