Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü mensuplarınca sabah saat 05.00 sıralarında Tatvan-Van karayolundaki Kaynarca Jandarma Karakol Komutanlığı önüne getirilen bomba yüklü kamyonetin infilak ettirildiği belirtildi.
Patlamada 2 askerin hafif şekilde yaralandığı, karakolda ise hasar oluştuğu kaydedilen açıklamada, yaralıların Tatvan Asker Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi.
Açıklamada, saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği vurgulandı.

Teröristlerin, ayrıca dün saat 18.35 sıralarında Güroymak'taki Cevizyatağı Jandarma Karakol Komutanlığına roketatar ve uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulunduğu belirtilen açıklamada, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine teröristlerin kaçtığı ifade edildi.
Açıklamada, olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı, taciz ateşinde bulunan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldığı bildirildi.