Pamukkale ilçesi Akköy Mahallesi’nde 18 Aralık günü yol kenarında bir ceset gören vatandaşlar, durumu Jandarma ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, 29 yaşında olduğu belirtilen Ali Deniz’in cesediyle karşılaştı. Vücudunun çeşitli yerlerinde bıçak darbeleri bulunan ceset, yapılan incelemelerin ardından otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. 
Olayla ilgili ise Jandarma geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Jandarma faili meçhul cinayetle ilgili, yapılan araştırma ve inceleme sonucu olay yerinden kaçan şüphelinin ilk olarak araç rengini tespit etti. sonrasında yapılan araştırmada ise Jandarma şahsın kimliğine ulaştı. 
Katil zanlısı, yapılan çalışmalar ve takip sonucunda, geçen gün sabah saat 03.00 sıralarında Denizli Aktepe mahallesinde bulunan evinde yapılan arama sonucunda yakalandı. 
Yakalanan şüphelinin Ali Deniz'in yakın arkadaşı olduğu öğrenilirken, şahsın cinayeti aralarında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu bıçaklayarak, kasten öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi.  Şüpheli olayla ilgili sevkedildiği adli makamlarca tutuklanarak, cezaevine gönderildi.