HABERDENİZLİ.COM

Spor Toto 1.ligde oynadığı 3 maçta 1 gol yiyen ancak Altınordu maçında sahadan 4-0 mağlup ayrılan Denizlispor’da kötü futbol ve skorun nedenlerini araştıran yönetim, primlerden yapılan kesinti nedeniyle çıkan krize ulaştı. Krize neden olan futbolcuların kadro dışı kalabileceği önesürüldü.

Denizlispor’da yönetimim aldığı kongre kararının şoku yaşanırken, santrafor Gbolahan Salamı’nin yönetime rest çekip takımdan ayrılmasıyla devam eden sancılı süreç, takım içinde kötü futbolun prim krizinden yaşandığının ortaya çıkmasıyla, sıkıntıların büyümesine neden oldu. Altınordu maçında ortaya konan kötü futbol ve farklı yenilginin nedenlerini araştıran Denizlispor yönetimi, görüşmelerden çok ilginç bir sonuca ulaştı. İddiaya göre Adana Demirspor galibiyeti nedeniyle 6’şar bin lira prim alan futbolculardan, her zaman olduğu gibi oynamayan futbolcular ve kulüp personeli arasında paylaştırılmak üzere primlerden yüzde 10 kesintiye gidildi. Ancak geçen sezonlarda olduğu gibi takım doktoru ve fizyoterapist’ten kesinti yapılmadı. Her ne hikmetse kaleci Adam, iddiaya göre doktor ve fizyoterapistten para kesilmemesine tepki gösterdi. Hatta işi daha ileriye götürüp, Altınordu maçına gitmek istemedi. Takım içinde Adam’ı destekleyen 1-2 futbolcuda yeraldı. Olaydan haberleri olan takım kaptanı Mehmet Akyüz ve İsmail Aısatı’nın krizi çözemedikleri gibi teknik heyet ve yönetime de sorunu iletmedikleri önesürüldü. Teknik Direktör Osman Özköylü, takım içinde her zaman sorunlar yaşanabileceğini belirterek, sorunları aile içinde olduğu gibi çözmekten yana olduklarını söyleyip, detaylara girmedi. Ancak, Özköylü’nün bahse konu olayla ilgili olarak rapor hazırladığı ve yönetime sunduğu öğrenildi.

ESKİ KURMAYLAR ENDİŞELİ
Öte yandan yeşil siyahlı yönetimin aldığı kongre kararının yanlış hamleler olduğunu ve takıma çok zarar vereceğini belirten Denizlispor’un eski başkan ve yöneticileri, ödenmeyen paralar nedeniyle yaşanan sıkıntıların dışarı yansıdığını mevcut yönetimin Teknik Direktör Osman Özköylü’ye da sahip çıkmayarak taraftarın önüne attığını açıkladılar. Daha sezon başında yaşanan gelişmeler nedeniyle takımın altın dinamit konduğunu belirten eski kurmaylar, kaçan santrafor nedeniyle takımın adeta motorsuz bir araca döndüğünü ve son model araçlarla yarışa sokulmaya çalışılarak, mucize başarı beklendiğini söylediler.