Tarihi eser ve uyuşturucu kaçakçılığına Jandarma engeli

Denizli Jandarma Komutanlığı ekipleri, Honaz’da uyuşturucu ve tarihi eser operasyonlarına imza attı. Jandarmatarihi sikke, heykel ve tarihi obje, 5,5 kilo esrar ve 9 adet ecstasy hap ele geçirdi. Toplam 5 kişi göz altına alınırken 1 kişi tutuklanarek cezaevine gönderildi. 

Denizli İl Jandarma Komutanlığınca, Honaz’da biri tarihi eser, diğerleri uyuşturucu olmak üzere 4 ayrı operasyon yaptı.. İlk olarak Jandarma, kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığı olayına yönelik yürütülen faaliyet kapsamında; elde edilen bilgileri değerlendirdi ve harekete geçti. Bir eve baskın yapan Jandarma,  yapılan aramada 90 adet sikke, bir adet heykel, 21 adet tarihi obje ele geçirildi. 
Ele geçirilen malzemelere el konulurken 2 şüpheli adli mercilere sevk edildi. 

UYUŞTURUCUYA AĞIR DARBE 
Jandarma Honaz’da uyuşturucu faaliyetlerine yönelik olarak 3 ayrı operasyonada imza attı. Ede edilen bilgiler değerlendirilerek, yapılan çalışmalar adli makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan ev, araç ve arazi aramalarında; 5,5 kilo esrar, 23 kök kenevir bitkisi, 9 adet ecstasy, 130 paket kaçak sigara ele geçirdi. Ele geçirilen malzemelere el konulurken, olayla ilgili yakalanan 3 şüpheli şahıs adli makamlara sevk edildi.  Bir şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.