HABERDENİZLİ.COM

İddiaya göre, 15 Mayıs tarihinde Çivril İlçesinin Yassıhüyük Mahallesinde E.K. isimli şahsın evinin önünden kendisine ait 20 LB 8XX plakalı otomobilin kontağı üzerindeyken kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındığını beyan ederek şikayetçi oldu.

Jandarma Ekipleri tam bu konuyu araştırırken bir gün sonra 16 Mayıs tarihinde bu kez de yine Çivril İlçesinin Gürpınar Mahallesinde D.I. isimli şahsın bahçe kapısının kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırıldı ve depo içerisinde bulunan yaklaşık değeri 25.000 TL olan 18 adet sulama hortumunun çalındığı beyan ederek şikayetçi oldu. Çivril İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Ekipleri bu iki ayrı hırsızlık olayını araştırırken birbiri ile bağlantılı olduğu sonucuna vardı.

8 saat boyunca kameraları inceleyen Jandarma Ekipleri, Yassıhüyük Mahallesinden otomobil çalan iki kişiyi tespit etti ve bu iki kişinin çaldıkları araçla Gürpınar Mahallesinden sulama hortumlarını da çalan kişiler olduğunu hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikten sonra Uşak istikametine doğru gittiklerini belirlerdi.

Çivril İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Ekipler, yaptıkları detaylı inceleme sonucu hırsızlık olaylarını gerçekleştiren kişilerin Uşak ilinden 20 yaşındaki O.Y. ve Çivril Gürpınar Mahallesinden 20 yaşındaki G.A. isimli şahıslar olduğunu netleştirmesiyle birlikte operasyon başlattı.

Şüpheli şahısların hırsızlık olayı gerçekleştirdikleri Gürpınar Mahallesinden çaldıkları sulama hortumlarından 50 adet daha kalmasından yola çıkan Jandarma Ekipleri, şüphelilerin yeniden Çivril İlçesine geleceğini tahmin ederek Gürpınar, Karabedirler ve Karalar Mahallesine pusu attı.

Çivril İlçe Jandarma Komutanlığının bu düşüncesi boş çıkmadığı kısa süre sonra anlaşıldı. O.Y. ve G.A. isimli şüpheliler çaldıkları 20 LB 8XX plakalı otomobil ile Uşak istikametinden Çivril istikametine seyir halinde olduğunu belirledi. 17 Mayıs tarihini 18 Mayıs’a bağlayan 00.30 sularında şüpheli iki şahıs yine Gürpınar Mahallesindeki sulama hortumu çaldıkları depo önüne gelirken Jandarma Ekipleri önlerini kesti. Dur ihtarına uymayan şahıslar kaçmaya başladı.

Stabilize yola giren şahıslar ile Jandarma Ekipleri arasında yaşanan kovalamaca esnasında ağaçlık ve ormanlık yola giren şahıslardan O.Y. isimli şahıs araçtan inerek yaya olarak kaçmaya devam etti ve gece karanlığından faydalanarak izini kaybettirmeyi başardı. G.A. isimli şahıs ise kıskıvrak yakalandı.

Gözaltına alınan 20 yaşındaki G.A. isimli şahıs ifadesi esnasında suçlarını itiraf etti ve çaldıkları 25.000 TL değerindeki 18 adet sulama hortumunu Uşak ilinde bir hurdacıya 150 TL karşılığında sattıklarını söyledi. Suçlarını itiraf eden G.A. isimli şahıs ifade ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada gece karanlığından faydalanarak ormanlık alanda izini kaybettiren 20 yaşındaki O.Y. isimli şahsın bulunması ve yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.