Haberdenizli.com

Uçak kazasında hayatını kaybeden Merve Altun'un ölümü yürekleri yaktı hayalleri vardı yarım kaldı Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezi’nde eğitmen olarak görev yapan Pilot Hamdi Yılmaz ile Ege Üniversitesi Makine Mühendisleri bölümünü bitirdikten sonra pilot olmaya karar veren Merve Altun, Aydın’ın Çıldır Havalimanından TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi uçakla havalandı. Bir müddet sorunsuz olarak seyir halinde olan eğitim uçağından son olarak sağlıklı bir şekilde Karacasu’nun Geyre Mahallesi’nde sinyal alındı.

Acil Sinyali Sonrası Harekete Geçirildi

Sinyal bağlantısı kopan uçaktan saat 10:36 sıralarında Başkarcı Mahallesi yakınlarında acil sinyali alındı. Durum hemen Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından İl Emniyet Müdürlüğü ve ilgili kurumlara bildirildi.

Kriz Masası Oluşturuldu

Olayın duyulmasının ardından Başkarcı Mahallesi’nde AFAD ve DAK arama kurtarma ekipleri başta olmak üzere STK ve itfaiye ekipleri bir araya geldi. Burada oluşturulan kriz masasında uçağın muhtemel düşme noktası ve düşebileceği diğer noktalar mercek altına alındı.

2 Helikopter De Destek Oldu

Olayın duyulmasının ardından hem polis hem jandarma ekipleri teyakkuza geçti. Kısa sürede Babadağ’dan Cankurtaran’a kadar bütün bölgede yaya olarak gidilebilecek bölgelerde arama çalışmaları yapıldı. Arama çalışmalarına Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gönderilen 2 arama kurtarma helikopteri de katıldı.

Olumsuz Hava Koşulsuz

Uçağın düştüğü bölgenin sarp ve kayalık olması, hava koşullarının da uygun olmaması arama çalışmalarını güçleştirdi. Helikopterler yoğun sis altındaki zirvelerde arama çalışmaları yapamadı. 10 kişilik AFAD ve DAK ekipleri zirvelerde yaya olarak arama çalışması yaptı. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden arama çalışmalarında uçağa ait olan parçalar Karcı Dağı olarak da bilinen Başkarcı Dağının sarp eteklerinde bulundu.

Aramalar Yoğunlaştırıldı

Kesin bilginin gelmesinin ardından bölgeye ulaşma çalışmaları kapsamında AFAD ekipleri enkaza yaya olarak ulaşmayı başardı. Dağın Aydın’ın Karacasu Mahallesi sınırlarında kalan güney yamacında sarp kayalıkların arasında bulunan uçak enkazında ilk pilotların durumlarına bakılıyor.

2 Pilotta Ölü Bulundu

Bölgeye ulaşan ilk ekipler 2 pilotun da hayatını kaybettiğini tespit etti. Olayın duyulmasının ardından bölgeye sağlık ekipleri ve uzman ekipler sevk edildi. 2 pilotun da ailesine haber verildi.

Pilotun Kimlikleri Öğrenildi

Düşen uçakta deneyimli pilot Hamdi Yılmaz ve öğrenci pilot Merve Altun olduğu öğrenildi. Altun’un 2015 yılında Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduğu ve 2017’de THY’de işe başladığı, bir süredir uçuş eğitimleri aldığı kaydedildi. Altun’un 3 gün önce eğitim uçuşu yaptığı öğrenildi. Acı haberin ardından iki pilotun arkadaşları sosyal medyada taziye mesajları paylaştı.

Ailelerine Teslim Edilecek

Aydın Savcılığın incelemesinin ardından cenazeler helikopterle alınarak hastaneye gönderilecek. Diğer ekiplerin bölgeye ulaşması halinde kaza kırım çalışmalarına başlanacak.

8 Ay Önce Uçuş Eğitmenliği Yapmaya Başlamıştı

Uçak kazasında yaşamını yitiren Eğitmen pilot Hamdi Yılmaz, UZAYTEM bünyesinde eğitimler verdiği, 8 ay öncede Çıldır Havalimanı’nda THY Uçuş Akademisinde uçuş eğitmeni olarak görev yapmaya başladığı öğrenildi.

Hayalleri Yarım Kaldı

2015 İzmir Ege Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği bölümünü bitiren Merve Altun(28), abisi gibi pilot olmak istiyordu. Pilot olmak için girdiği sınavları kazanan Altun, 2 yıldır pilotluk eğitimi alıyordu. Eğitimin bitmesine 2 ay kalmıştı. İstanbul’a ataması yapılan Altun, yardımcı pilot olarak ağabeyiyle aynı uçakta uçacaktı. Ama hayalleri yarım kaldı.


15 Gün Önce Araba Almıştı

15 gün önce araba alan Merve Altun, arabasına doğru dürüst binemeden uçak kazasında hayatını kaybetti. 3 kardeşi olan Altun’un annesinin'de 6 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi. Abisi gibi pilot olmak için hayallerinin peşinden koşan Altun, pilot olup vatana millete hayırlı bir evlat olarak hizmet edecekti. Ne yazık ki elim kaza sonucu hayatını kaybetti.