Cinayetle ilgili soruşturma başlatan Çeşme Jandarma Komutanlığı ilk etapta Ali C (39)’nin gidebileceği üçü İzmir’de, yedisi Manisa’nın Turgutlu ilçesinde olmak üzere 10 adres tespit etti. Bu yerlerdeki ilgili güvenlik güçleriyle bilgi paylaşımı ve takibi sonucunda Ali C.'nin Turgutlu’da bir arkadaşının evinde gizlendiği saptandı. Düzenlenen bir operasyonla ele geçirilen ve bugün öğleden sonra Çeşme’ye getirilen katil zanlısının Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı’nda verdiği ifadede suçunu itiraf ettiği bilgisine ulaşıldı.
Katil zanlısı Ali C, olay gecesi Faruk Altınkaya (47) ile içki içtiklerini, aralarında çıkan tartışma sonucu maktülün kendisine küfür ettiğini söyledi. Bunu hazmedemediğini ve elindeki bıçağı birkaç defa Faruk Altınkaya’ya sapladığını ama daha sonrasını hatırlamadığını da ifade etti. Ali C. daha sonra Turgutlu’ya kaçtığını, orada suç aleti bıçak ile yakalanmamak için kendisine ait cep telefonu sim kartını ve banka kartını kırarak bir tepeden attığını belirtti. Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesinin alınmasından ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Ali C. Buca Ceza ve Tutukevi’ne sevk edildi.

AV KÖPEĞİ TUTKUNU, HAYVAN DOSTUYDU


Cinayete kurban giden Faruk Altınkaya bekardı. Daha önce bir süre hayvan barınağında çalıştıktan sonra ayrılmış, son 2,5 yıldır taşeron üzerinden tekrar belediye hayvan barınağında sözleşmeli olarak çalışıyordu. Barınaktaki hayvanlara otellerden artık yiyeceklerin getirilmesi ve hayvanların beslenmesiyle sorumlu olduğu bildirilen Faruk Altınkaya’nın kendi halinde, sorunsuz, uyumlu bir kişiliği olduğu kendisini yakından tanıyanlar tarafından ifade edilirken, barınaktaki hayvanların öksüz kaldığı yorumu yapılmıştı.