HABERDENİZLİ.COM

Denizli’nin 60 farklı noktasına yerleştirilen Plaka Tanıma Sistemi (PTS)  kameranın açısından geçen araçları tek tek tanımlıyor. Emniyet veri tabanına girişi yapılan Çalıntı veya suça karışmış araçlar, PTS’ler sayesinde tespit edilip kısa süre içinde işlem yapılıyor. Bu sistem sayesinde  sahte plakalı araçlarda tek tek tespit ediliyor.

Denizli Gazeteciler Cemiyetini (DGC) ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir,  2016 ve 2017 verilerine göre Denizli emniyetini değerlendirdi.  Suçla mücadelede  emniyet görevlilerinin ve yerel yöenetimlerin büyük bir çaba içinde olduğunu söyleyen Demir, Denizli’nin teknolojik alt yapısının üst düzeyde olduğunu anlattı.  Bu konuda kendilerine Belediyelerin çok yardımcı olduğunu söyleyen Demir, Daha önce görev yaptığım Konya’da 31 ilçenin tamamında MOBESE sayısı 139’du. Denizli’de sadece merkezde bulunan MOBESE sayısı 411.  bu rakam Plaka Tanıma Sistemleriyle beraber 470 rakamına ulaşmış bulunmakta. Konya Denizli’nin  yaklaşık 2 katına yakın bir büyüklükte olmasına rağmen buradaki MOBESE sayısı Konya’daki sayıyı 3’e katlamış durumda. Suçla mücadelede ve suça karşı caydırıcılık oluşturan kameraların oluşturulmasında emeği olan belediyelere çok teşekkür ediyorum. ifadelerini kullandı. 

DENİZLİ BİR HUZUR KENTİ

2016 ve 2017 yılları incelendiğinde daha yıllara nazaran Denizli’nin daha huzurlu bir kent olduğunun altını çizen Demir, vatandaşların polise olan güveninin arttığını ifade etti.  Denizli’nin bir huzur kenti olduğunu belirten Demir, “emniyet teşkilatı olarak gelen her ihbarı değerlendiriyoruz.  Daha önceki yıllarda gelen ihbar üzerine polisin olay yerine intikal süresi ortalama 16 dakikaydı.  Biz bunu 7 buçuk dakikaya kadar düşürdük.” diye konuştu.   



EMNİYET KEMERİ VE TELEFON UYARISI YAPILIYOR

Denizli’ de  Emniyet kemeri kullanma oranının yüzde 89’a ulaştığını söyleyen Demir,  “Bölge trafik ve şehiriçi denetlemelerde çalışan arkadaşlarımız her gün en az 15 kişiyi emniyet kemerin takmadığı için ve telefonla konuştuğu için ikaz ediyor. Bunlar da tek tek raporlanıyor. Tekrarı yapıldığı takdirde ceza uygulanıyor.  2017’de 120 bin kişiyi ikaz etmişiz. Bu önceki yıla göre de daha fazla uygulama yapılmış fakat daha az ceza kesilmiş.  Emnyiet kemeri takama oranında Denizli  yüzde 57’lerden  yüzde 89’lara çıktı. bu rakam Türkiye ortalamasının üzerinde bir rakam.” dedi.  

DENETİM ARTTI CEZA DÜŞTÜ

2017 yılında yapılan trafik denetimlerinin 2016’ya göre yüzde 30luk bir artış yaşandığının altını çizen Demir, “fakat denetimler sıklaşmasına rağmen 2016’da yaklaşık 40 milyon liralık bir trafik cezası kesilmiş. 2017 bu rakam 31 milyona düşmüş durumda. Yani kontroller yüzde 30’lara varan bir artış var ama cezalarda bir düşüş söz  konusu. Bu rakamlar Denizlili vatandaşlarımızın trafik kurallarına hassasiyetinin arttığını gösteriyor.” Şeklinde konuştu. 

MİLLİ EĞİTİM EMNİYET EL ELE

Okul ve okul çevresi güvenliğini çok önemsedikeirnin altını çizen Emniyet Müdürü, “Bu konuda milli eğitimle çok güzel bir işliğimiz var.  Okul çevrelerinde özellikle uyuşturucu konusunda ciddi denetimler yapılıyor.  Uyuşturucu satıcılarının okul çevrelerinde yakalama oranları da önceki yıllara göre ciddi şekilde arttı.  Uyuşturucu maddenin oluşturulan güvenlik koridorunda yakalanması bizim için çok önemli. bu konuda özverili bir çalışma yürüten ekip arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.