HABERDENİZLİ.COM

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında, yaz aylarının gelmesi ile birlikte vatandaşların artan gözlük ihtiyacının karşılanması amacıyla piyasadaki değerine göre daha ucuz maliyetle temin edilerek satışı yapılmak istenen ve fatura, irsaliye vb. belgeleri bulunmayan her türlü gözlük satışının Denizli'de önlenmesi, yasadışı satış yapmak isteyen şahıs ve organizasyonların tespit edilmesi amacıyla görevli ekiplerce çalışmalara başlanıldı.

Yürütülen çalışmalar neticesinde Denizli'de daha ucuza mal ederek faturasız, irsaliyesiz kaçak yollarla toptan temin edilen gerçeğe yakın görünümlü hatta içerisinde orijinal markaların da bulunduğu kaçak gözlüklerin satışını yapmak isteyen kendisine pazarlamacı görüntüsü veren şüpheli bir şahıs tespit edildi.

Görevli ekiplerce devam eden çalışmalarda şüpheli şahsın bulunduğu araç takibe alındı. Gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra görevli ekiplerce şüpheli şahsın içerisinde bulunduğu araç durduruldu.

İlgili mahkeme kararı ile araç içerisinde yapılan aramada aracın bagaj kısmında çok sayıda valizler olduğu görüldü. Yapılan aramalarda valizlerin içerisinde özel kutularda gerçeğe çok yakın üzerlerinde barkod, marka amblemleri olan değişik marka, renk ve modellerde bin 362 adet kaçak optik ve güneş gözlüğü bulunarak el konuldu. 

Ele geçirilen kaçak gözlüklerle ilgili olarak yakalanan 1 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.