HABERDENİZLİ.COM

Son yıllarda günden güne şans oyunlarına olan talep artıyor. Talep fazla olunca, talebi fırsata çeviren dolandırıcılarda günden güne artıyor. Bu dolandırıcıların bir kurbanı ise Denizli’de S.Ö. oldu. Denizli’de belediyede çalışan 40 yaşındaki S.Ö. sosyal medyada dolaşırken yüklü miktarda para kazandığının söyleyen kişinin reklamını gördü. Mehmet Emin İ. adındaki bu kişiye S.Ö. sağlam bir kupon var mı? diyerek mesaj attı. Şüpheli, “Kuponlarımız net kazançlıdır ve 200 TL’dir bilginiz olsun +148 oranlıdır” diyerek cevap verdi. S.Ö. güvenilir sitenin ismini vererek buradan oynasam borcum çok” dedi. Şahıs, söylediği sitenin sponsorluğunda çalıştığını söyleyerek güven sağlamaya çalıştı.

SÖZDE KAZANDIĞI PARAYI ALMAK İÇİN PARA İSTEDİ
S.Ö, para kazanmak umuduyla yazıştığı kişiye 50 bin TL lazım dedi. Ardından şahıs hangi banka ile çalıştığını söyleyerek iban numarasını gönderdi. Güven sağlamak için ise kimlik numarasını paylaşabileceğini GBT sorgusunu yaptırabileceğini söyledi. Bununla da yetinmeyen şahıs telefon numarasından POHEM araştırması yaptırabileceğini sözlerine ekledi. Buna güvenen S.Ö. verilen hesaba 200 TL gönderdi. Ardından şüpheli şahıstan güvenilir siteden gelmiş gibi fotomontajla yapılmış 29.600 TL kazanmış gibi resim geldi. Ayrıca resimde 2.900 TL veraset intikal şans oyunları vergi ödemesine tabi tutulmuştur ödeme zamanında ödenmemiş olup zaman aşımına uğraşmıştır” yazıya da yer verilmişti.

600 TL DAHA KAPTIRDI
Resmi gören S.Ö. parasının olmadığını 2.900 TL ödemeyeceğini söyledi. Fakat şahıs, parayı ödemezse yasal işlem başlatacağını 56.000 değerinde tazminat ve 5.850 TL avukatlık masrafı ödeyeceksin diyerek tehditler savurdu. Bunun üzerine S.Ö. korkarak 600 lira daha gönderdi. Fakat şahıs işlemin kabul etmediğini paranın devamını istedi.

DOLANDIRILDIĞINI ANLADI
S.Ö. dolandırıldığını anlayarak emniyete giderek konuştuğu kişiden şikayetçi oldu. S.Ö. “sosyal medya ve telefon aracılığıyla gelen bu tür mesajlara inanılmaması gerektiğini söyleyerek dolandırıcının bulunup cezalandırılmasını istedi. Daha fazla dolandırılabilirdim. Allah’tan mevzuya erken uyandım. Karakola giderek şikayetçi oldum” dedi.