Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta konuşma bölümünden gelen mesaj ve kısa linklerin tıklanmasıyla hesabınız elinizden alınabilir.

Yarışmadayım Türklerden sadece ben kaldım giriş yapıp adıma oy verirmisin bugün bana yarın sana lütfen” şeklindeki mesajın ekinde gönderilen link bulunuyor. Gönderilen linke tıklanmasının ardından hesabınız karşı taraftaki kötü amaçlı kişilerin eline geçebiliyor.
Yine Face’de konuşma bölümünden arkadaşınızmış gibi yazan ve sizin telefonunuzun faturalı olup olmadığını soran hesap hırsızları “Hediye çeki dağıtıyorum” diyerek sizin faturalı telefon numaranızı istiyor. Daha sonra telefona gelen mesajı onaylamanız isteniyor.Gelen mesajı onaylayanların faturasına ise yüksek miktarda ödeme ücreti yansıyor.

Bu ve bunun gibi olayla Denizli'de birçok kişiye yapıldığı ve sürpriz telefon faturalarıyla karşılaştığını belirten E.B, ; " Facebook üzerinden arkadaş listemizde olan birisinden mesaj geliyor. Hattımızın faturalı olup olmadığını soruyor. Faturalı ise numaramızı isteyip sana bir mesaj göndereceğim bana yardımcı olur musun diye numarayı alıyor. Aldığı numaraya bir link atıyor ve gönderdiği linke tıklanmamızı istiyor. Sonrasında teşekkür ediyor ve ardından bizi facebook'tan engelliyor. Sonrasında telefon faturamız geliyor ve sürpriz fatura tutarı ile karşılaşınca müşteri hizmetlerinden fatura detayını isteyince böyle bir tuzağa düştüğümüzü anlıyoruz." dediler.