HABERDENİZLİ.COM

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin yaptıkları istihbari çalışmalarda Pamukkale Üniversitesi çevresinde ikamet eden bir şahsın evi içerisinde uyuşturucu madde yetiştirdiği ve bu çevrede bulunan üniversite öğrencilerine uyuşturucu madde satışı yaptığı bilgisi elde edildi.

Yapılan çalışmalar neticesinde bahse konu ikamet ekiplerin titiz çalışmaları sonucu tespit edildi. Tespit edilen ikamete yönelik operasyon hazırlığı yapan görevliler şüpheli şahsı yakalamak için hiçbir detayı atlamadı. Hazırlıklarını tamamlayan ekiplerin operasyon yaptıkları ikametteki şüpheli şahıs etkisiz hale getirilerek yakalandı. İkamet içerisinde yakalanan şüpheli şahsın mühendis olduğu ve halen özel bir şirkette mühendislik yaptığı tespit edildi.

Ev içerisinde uyuşturucu madde arama köpeğinide katıldığı aramalarda, dolap içerisinde uyuşturucu madde yetiştirmek için kurulu özel düzenek ele geçirildi.
Ele geçirilen düzeneği inceleyen görevliler , uyuşturucu maddeleri daha iyi yetiştirmek için mor ışıkve ortamı aydınlatmak için sarı ışık kullandığını , ayrıca düzeneğin gizlendiği dolap içerisindeki nemi dengelemek için 1 adet buhar makinası , ortam sıcaklığını ayarlamak için 2 adet derece  ve ortamdaki havayı dengelemek için 2 adet pervane kullanıldığını tespit etti.

Arama sırasında yine ikamet içerisinde yaklaşık 525 gram esrar maddesi , 3 kök kenevir bitkisi ve 2 adet ecstasy hap ele geçirildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucu madde ticareti yapan ve özel düzenek kullanarak uyuşturucu madde imal eden 1 şahıs çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.