HABERDENİZLİ.COM

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 13 – 19 Mart tarihleri arasında Denizli genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında; Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı, Emtia Kaçakçılığı, Alkollü İçki Kaçakçılığı konuları ile ilgili olarak operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonlar neticesinde toplam 5 şüpheli şahıs yakalandı.

Yakalanan şüpheli şahıslar hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve 6136 Sayılı Kanun kapsamında Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında kanun kapsamında adli işlem, 4733 Sayılı Tütün ve Tütün Mamulleri İle Alkol Piyasası Düzenlemesine İlişkin Usul ve Esasları Kanunu kapsamında idari yaptırım uygulandı.

Kaçak eşya (yabancı menşeili) satışı yapıldığı değerlendirilen işyerlerinde, tespit edilen şüpheli araçlarda ve şüpheli şahısların ikametlerinde aramalar yapıldı.

Ele geçirilen ürünler ise şu şekilde: 1.157Adet Kaçak Eşya (Kulaklık, Cep Tel. Aksesuarı, Şampuan), 2.990 Adet Makaron, 1.785 Kg. Kaçak Kuru Gıda Maddesi ( Yabancı meşeili), 50 Kg. Kaçak Maraş Otu ( Yabancı meşeli), -43 Kg. Kaçak Çay ( Yabancı meşeli), 13 Litre Kaçak Kişisel Kullanım Kozmetik Malzemesi ( Yabancı meşeli), 34 Şişe Kaçak/Sahte Alkol, 6 Litre Etil Alkol, 2 Adet Ruhsatsız Av Tüfeği ele geçirildi.