HABERDENİZLİ.COM

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan talimatlar ile Denizli’de Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile mücadele ekipleri tarafından 27 Nisan ve 3 Mayıs tarihleri arasında denetimler gerçekleştirildi.

Denizli genelinde yürütülen çalışmalar kapsamına; Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı, Emtia Kaçakçılığı, Alkollü İçki Kaçakçılığı konuları ile ilgili olarak gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında; Tütüncü adı altında faaliyet yürüten işyerlerinde bandrol okuma cihazı ile sahte tütün ve tütün mamulü ürünlerinin üzerinde yapışık vaziyette TAPDK bandrollerinin gerçek olup olmadığının tespit edilebilmesi ile ilgili yapılan operasyon neticesinde toplam 5 şüpheli şahıs yakalandı.

Haklarında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Sayılı Kanun kapsamında adli ve 4733 Sayılı Tütün ve Tütün Mamulleri İle Alkol Piyasası Düzenlemesine İlişkin Usul ve Esasları Kanunu kapsamında idari işlem yapıldı.

Gerçekleştirilen operasyonlar  kapsamında; 44 bin Adet Makaron, 12 bin 10 Adet Dolma Sigara, 3 bin 300 Adet Sigara Sarma Kağıdı, 90 Adet Sahte TAPDK Bandrolü, 100 Kilogram Kıyılmış Tütün/Nargile Tütünü, 44 Kilogram Nargile Kömürü ele geçirildi.