HABERDENİZLİ.COM

İddiaya göre, Kayıhan Mahallesi'nde yaşayan ayakkabı satıcılığı, oto galeri gibi çeşitli işlerle uğraşan evli ve 2 çocuk babası T.S. (37) güven sağladığı akrabalarını daha sonra bir bir dolandırdı.

Mahallede yaşayan T.S. isimli dolandırıcı ayakkabı dükkanını kapattıktan sonra 6 ay önce araç alıp satmaya ve apart satışı işine başladı.

İddiaya göre T.S, aralarında babası Ali S'yi 160 bin TL, dayısı Süleyman Ö'yü 130 bin TL, amcası Mustafa S'yi 80 bin TL, teyzesi Sultan K'y, 40 bin TL, kayınpederi Duran K'yi 120 bin TL, bacanağı Ali D'yi 52 bin TL, kendi bacanağı Mustafa P'yi 55 bin TL, eşinin dayısı Mevlüt K'yi 100 bin TL, Dayı oğlu Sefa S'yi 150 bin TL, Yeğeni Hasan K'yi ve Ablası Zeynep K'yi 120 bin TL ve Teyzesinin oğlu Nurettin A'yı ise 170 bin TL dolandırdı.

Akrabalarından hariç çevresindeki yaklaşık 100 kişiden 'iş kurma', 'kısa vadeli borç' ve 'otomobil ile apart' alma gibi bahanelerle para talep edip kişileri de dolandırdı.

Akrabalarından farklı tarihlerde borç alıp zamanında geri ödeyen T.S.’nin her seferinde lüks otomobillerle kahveye gelip ve yaptığı işlerin iyi gittiğini düşünen yakınları sözlerine inananarak yaklaşık 100 kişi, kredi çekip, altınlarını bozdurup, otomobilini satıp ve bankada biriken paralarını çekerek T.S'ye teslim etti. Bazı kişilere ise kendisine ait olmadığı 1 daireyi 4 kişiye sattığı iddia edildi.

T.S.’nin 25 Bin TL ile 150 bin TL arasında değişen rakamlar olmak üzere yakınlarının hesabına göre toplam 4 Milyon TL para aldığı iddia edildi.

Dolandırıcı olduğu iddia edilen T.S'nin 2 hafta önce ortadan kaybolduğunu fark eden yakınları dolandırdıklarını anladı.

Yakınları T.S'den haber alamyaınca mahallede dolandırılan kişi sayının da git gide arttığı fark edildi. T.S.'ye hiçbir şekilde ulaşamayan akrabaları ve vatandaşlar bir araya gelerek savcılık suç duyurusunda bulunurken emniyete de dolandırıldıkları için ifade verdi.

Denizli'de sülalesini dolandıran şahıs, 4 milyon TL vurgun yaptı

Dolandırılan kişilerden olan dayısı Süleyman Ö, dolandırıcının dayısı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Benim oğlumun bir arabası vardı 52 bin TL'ye onu almış ve yerine 80 bin TL daha katarak lüks otomobil alacağız diye kredi çektirmiş. Kredi çektirilen parayı T.S almış ve Ankara'ya gidip arabaya almadan geri gelmişler. T.S'yi geçen hafta salı gününden beri göremeyince şüphelendik. Araştırdığımızda kayıplara karıştığını ve dolandırılmış olduğumuzu öğrendik. Adliyeye ve emniyete giderek ifademizi verdik ve şikayetçi olduk."

Dolandırılan kişilerden akrabası olan Sefa S, dolandırıcı akrabasının kar ortaklığı teklif ettiğini belirterek şunları söyledi: "oto alım satımı yapmak için paralarımızı aldı. Krediler çektirdi. Kredileri son zaman kadar düzgün bir şekilde ödedi güven sağlamak için. En son ortadan kayboldu ve mağdur olarak bir kişi olmadığımızı öğrendik bir den fazla kişiyi dolandırmış."

Denizli'de sülalesini dolandıran şahıs, 4 milyon TL vurgun yaptı

Dolandırılan arkadaşı olan Emin T., ayakkabı dükkanı açacağım diye 50 bin TL para aldığını ve sonra arkadaşının ortadan kaybolduğunu söyledi.

Dolandırılan bacanağı Ali D. ise T.S'nin çok zor durumda olduğunu ve kısa vadede para lazım olduğunu belirterek 52 bin TL dolandırdığını söyledi.

Eşi tarafından dayısı olduğunu söyleyen Mevlüt K, ise 6 tane apart olduğunu ve ucuza hemen alacaklarını söyleyip dolandırıldığını belirterek şunları söyledi: "Dolandırıldığımız akrabamız T.S. bana 350 bin TL'nin elinde olduğunu sadece 100 bin TL eksiği olduğunu söyleyip benden 100 Bin TL aldı. İşin sonunda büyük kar yapacağız dedi. Kahveye takılanlar ve neredeyse tüm akrabaları dahil 100'e yakın kişiyi 4 milyon TL dolandırdı."

Denizli'de sülalesini dolandıran şahıs, 4 milyon TL vurgun yaptı

Dolandırılan yeğeni Hasan K. ise gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "benim eniştem oluyor kendisi. Araba var satıcam deyip evimize geldi. Bende arabam iyi satmayacağım dedim. Telefonunu verir misin biririsini arayağım dedi. Bankanın mobil şubesine giriyor benim telefondan daha sonra ben araba alcam falan diyor. Para lazımdı diyor ve mobil bankacılığımdan kredi çekiyor ve aynı şekilde ablamdan da çekiyor ve bunu kesinlikle başka kimse duymasın diyor. Kimsenin birbirinden haberi yoktu. Ondan sonra biz eniştemi arıyoruz ve kaçtığını anlıyoruz daha sonra polise gidip şikayette bulunduk. Yakın akrabalarını, arkadaşlarını ve esnafları dolandırıp ortalardan kayboldu. Bizde arıyoruz heryerde."