Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı; PKK/KCK terör örgütü ve alt oluşumlarına yönelik olarak başlatılan soruşturmalar kapsamında, örgüt mensuplarından elde edilen bilgi ve belgeler ışığında, şüpheli 21 kişiden 5'i tutuklandı

Şüpheliler hakkındaki şuçlamalar şöyle; PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmamakla Birlikte Örgüt Adına Suç İşlemek, Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama, Toplantı ve Yürüyüşlere Silah veya 23.Mad. Belirtilen Aletlerle Katılma, Görevi Yaptırmamak İçin Direnme, Kamu Malına Zarar Verme, Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme .

Bu suçlamalardan dolayı yürütülmekte olan 2015/26924 sayılı soruşturma dosyası kapsamında Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) Denizli yapılanması içerisinde yer alan şüphelilerin suç delilleri ile birlikte yakalanabilmeleri amacıyla yapılan projeli çalışma kapsamında 10/05/2016 günü yapılan eş zamanlı operasyonla PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ile legal görünümlü yeni yapılanması Dem-Genç Denizli içerisinde yer alan 16 şüpheli gözaltına alınmış, ayrıca iki şüpheli ifadesi alındıktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığımızca serbest bırakılmıştır.

Tutuklamaya sevk edilen şüphelilerden, M.Y., F.T., Y.K. ve Ü.E. Denizli 1.Sulh Ceza Hakimliği tarafından 13/05/2016 tarihinde, devam eden çalışmalarda ise şüpheli S.Ç., Denizli 2.Sulh Ceza Hakimliği tarafından 29/07/2016 tarihinde tutuklanmıştır. Yürütülen soruşturma sonucunda;

1-) HDP Denizli İl Eş Başkanı N.E. hakkında Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve Terör Örgütü Propagandası Yapma,

2-) Şüpheli HDP Merkezefendi İlçe Eş Başkanı R.S. hakkında Terör Örgütü Propagandası Yapma,

3-) Şüpheliler M.D., M.Y., M.K., Y.K., M.E., V.D., A.F.Ü, Ü.E., F.K., D.K., F.Ç., F.T., S.Y., A.S.A., S.Ç., S.Ö., M.E.A., Z.E., M.D., A.E. ve F.İ. hakkında Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmamakla Birlikte Örgüt Adına Suç İşlemek, Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama, Toplantı ve Yürüyüşlere Silah veya 23.Mad. Belirtilen Aletlerle Katılma, Görevi Yaptırmamak İçin Direnme, Kamu Malına Zarar Verme, Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme suçlarından Denizli 2.Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açılmıştır.