HABERDENİZLİ.COM

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan talimatlar ile Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Parada Sahtecilik suçu ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında operasyon düzenlendi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Denizli’de piyasaya sahte para sürmek isteyen şahıs ve organizasyonların tespit edilerek suçun açığa çıkarılması ve şüphelilerin yakalanması amacıyla çalışmalara başlatıldı.

Denizli’de matbaa olarak faaliyetlerini yürüten 2  ayrı işyerinde, sahte para basarak yasadışı yollardan çok sayıda banknot paranın temin edildiği, aracı şahıslar vasıtasıyla paraların alışveriş esnasında parça parça kullanılarak piyasaya sürüldüğü ve bu yolla haksız kazanç elde edildiği tespit edildi.

Denizli’de Matbaa’da Sahte Para Basan Şahıslar Yakalandı

Şüpheli şahısların ve sahte paraların ele geçirilmesi amacıyla yürütülen çalışma 9 Şubat Pazartesi günü Denizli il merkezinde bulunan 2 işyerinde, 8 ikamette gerçekleştirilen aramalar ile operasyona dönüştürüldü.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda bu güne kadar toplam Bin 239 adet 50’lik 100’lük banknotlar halinde Sahte Avustralya doları, Bin 739 adet 100’lük banknotlar halinde sahte İsviçre Frangı, 2 adet sahte para basmak için kullanılan yazıcı, tarayıcı özelliği bulunan cihaz, 1 adet ruhsatsız tabanca bulunarak el konuldu.

Operasyon kapsamında toplam 11 şüpheli şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslar çıkarıldıkları adli mercilerce Parada Sahtecilik suçundan 9 kişiden 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ayrıca operasyonda yakalanan şüpheli şahıslardan Yağma suçundan hakkında 11 yıl kesinleşmiş ceza ile aranan 1, Yasadışı Yollardan İzinsiz Kenevir Ekmek suçundan 10 Ay kesinleşmiş ceza ile aranan 1, Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Dolandırıcılık, Parada Sahtecilik suçundan toplam 6 yıl hapis cezası ile aranan ve cezaevi firarisi olan 1 şüpheli şahıs üzerinde sahte sürücü belgesi ile birlikte yakalandı.

Denizli’de Matbaa’da Sahte Para Basan Şahıslar Yakalandı

Denizli’de Matbaa’da Sahte Para Basan Şahıslar Yakalandı