HABERDENİZLİ.COM

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar ile Kaçakçılık ve Organize Suçları ile mücadele ekipleri tarafından 4 – 10 Mayıs tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde; Denizli genelinde Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı, Emtia Kaçakçılığı, Alkollü İçki Kaçakçılığı konuları ile ilgili olarak operasyon gerçekleştirildi.

Tütüncü adı altında faaliyet yürüten işyerlerinde, bandrol okuma cihazı ile sahte tütün ve tütün mamulü ürünlerinin üzerinde yapışık vaziyette TAPDK bandrollerinin gerçek olup olmadığının tespit edilebilmesi ve Alkollü İçki Kaçakçılığı operasyonları kapsamında toplam 5 şüpheli şahıs yakalandı.

Haklarında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Sayılı Kanun kapsamında adli ve 4733 Sayılı Tütün ve Tütün Mamulleri İle Alkol Piyasası Düzenlemesine İlişkin Usul ve Esasları Kanunu kapsamında idari işlem yapıldı.

Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında; 7 bin 140 adet içi tütünle doldurulmuş kaçak makaron, 10 kilogram kıyılmış tütün/nargile Tütünü, 18 adet kaçak parfüm ve kol Saati, 20 litrelik 17 paket içerisinde 340 litre bandrolsüz kaçak/sahte şarap, 23 şişe ve 6 litre kaçak/sahte rakı, 5 litrelik etil alkol ve alkol yapım malzemeleri ele geçirildi.