HABERDENİZLİ.COM

Babadağ İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün dikkati ve titizliği yine karşılığını verdi. Babadağ İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis memurlarının öz verili çalışması İslamiyetin Kutsal Emanetlerinden sayılan Sakal-ı Şerifi ve camide bulunan en az 250 yıllık bir saatin kaçakçıların ellerine geçmesine engelledi.

TARİHİ CAMİDE SOYGUN GERÇEKLEŞTİRDİ

Edinilen bilgiye göre M.A (41) 10 gün önce Denizli’nin Babadağ ilçesinde bulunan Tarihi Düvenönü Camiye girdi. Bir süre camide oyalandıktan sonra ortalıkta kimsenin olmamasından faydalanarak önceden gözüne kestirdiği en az 250 yıllık olan saati yerinden söktü. Ardından caminin içini karıştırırken Sakal-ı Şerifi gören M.A onu da yanına alarak olay yerinden uzaklaştı.

BABADAĞ POLİSİNİN ŞÜPHESİ DOĞRU ÇIKTI

Bugün devriye gezen Babadağ İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis memurları sırtında büyük bir çantayla dolaşan şahıştan şüphelenerek durdurdu. Şüpheli M.A’ya GBT sorgusu yapan emniyet güçleri şahsın hırsızlık ve tarihi eser kaçakçılığından sabıkası olduğunu öğrendi.  Üstü açık olan çantanda saatin bir parçasının gözükmesi üzerine polisler şahsın üstünü ve çantasını aradı. Şahsın çantasından  Tarihi Düvenönü Camiden çalınan tarihi saat ile Sakal-ı Şerif çıkması üzerine hemen gözaltına alındı.  Emniyette götürüldüğünde olay yerindeki parmak izlerinin kendisine ait çıkmasının ardından M.A suçunu itiraf etti. Babadağ İlçe Emniyet müdürlüğünde yapılan sorgusunun ardından Sarayköy Adliyesine sevk edilen şüpheli adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Saraykoy.com.tr