Olay, Çivril –Dinar karayolu üzerinde bulunan Çivril Belediyesine ait şantiye ve kum ocağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; ilçe genelinden belediye ekipleri tarafından toplanan eski demir ve metal malzemelerin biriktirildiği hurdalıktaki eşyaların azaldığını öğrenen Belediye Başkanı Niyazi Vural, hemen harekete geçti. Konuyu güvenlik güçlerine ihbar eden Başkan Vural, şantiye etrafındaki güvenlik kamerası önlemlerini de artırdı. Yaklaşık 5-6 aydır devam eden takip sonucu, hurdalıktan hırsızlık yapan şüphelilerin belediyenin demir atölyesinde çalışan Bilal K., Ahmet K. ve Ercan G. Olduğu tespit edildi.

Uzun süredir devam eden takip ve gerekli delillerin toplanmasının ardından operasyon için düğmeye basan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün öğlen saatlerinde düzenledikleri operasyonla şüphelileri gözaltına aldı. Sorgularının ardından Çivril Adliyesine sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çalıştıkları belediyeye ait tesisten hırsızlık yaptıkları iddiasıyla tutuklanan Bilal K., Ahmet K. ve Ercan G’nin çaldıkları malzemeleri Uşak, Dinar ve Çivril’deki hurdacılara sattıkları tespit edildi. Soruşturma kapsamında hurdacılara da çalıntı mal almaktan işlem yapıldığı öğrenildi.