Denizli valiliğinden yapılan basın açıklamasına göre Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suç ekipleri çeşitli operasyonlar düzenledi. 

Yapılan açıklamada, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile yapılan operasyonlarda; 

Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı

18 - 24 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde, Denizli genelinde “Tütün ve Tütün Mamulleri” ile her türlü kaçakçılığın önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen (4) ayrı operasyonlarda, (7) şüpheli şahsın yakalandığı belirtildi. 

Yakalanan şüpheliler hakkında “5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu” kapsamında “Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı” suçundan adli makamlarca işlem yapıldı.

Yapılan operasyon ve aramalarda; 

-20 Kg. Kıyılmış Tütün, 
-287.400 Adet Kaçak Makaron,
-47.280 Adet İçi Tütünle Doldurulmuş Kaçak Makaron,
-3000 Adet Sigara Yan Ürün,
-168 Adet Bandrol,
-30 Adet Manuel Sigara Sarma Aleti ele geçirilmiştir.

AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI

Denizli genelinde “Akaryakıt Kaçakçılığı” suçlarının önlenmesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda, Denizli'de karışımlı akaryakıt yükleyen araçlar takibe alınarak durduruldu. Araçlarda yapılan aramalarda, fiber plastik tank, metal varil ve farklı ebatlarda ki bidonlar içerisinde toplam 8.840 Litre Karışımlı Akaryakıt  ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak yakalanan (5) şüpheli şahıs hakkında “5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Kanun” kapsamında “Akaryakıt Kaçakçılığı” suçundan adli makamlarca işlem yapılmıştır. 

ÖZEL BELGEDE SAHTECİLİK

Yapılan çalışmalar neticesinde, ilimiz genelinde kaçakçılık konuları ile ilgili olarak hakkında yakalama emri bulunan ve aranan şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında;  “Özel Belgede Sahtecilik” suçundan hakkında 1 yıl 15 gün cezası bulunan toplam (1) şahıs yakalanmış, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.