Denizli Emniyet Müdürlüğü ekpleri İstanbul, Sakarya, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Manisa’da  Denizli’ye gelerek burada faaliyet gösteren silahlı suç örgütlerine karşı operasyon düzenledi. Haksız çıkar sağlamayı amaçlayan bu kişilerin haklarında Silahlı Suç Örgütü Kurmak, Ateşli Silahla Kasten Yaralama, Nitelikli Yağma ve Sahtecilik suçlarından kayıtları bulunuyor. 

Denizli Emniyeti yaklaşık 6 ay sürdürdüğü çalışmalar neticesinden tanınmamak ve deşifre olmamak amacıyla sahte plakalı araç ve motorsiklet kullanarak diğer illerden Denizli’ye gelen ve burada vatandaşları yıldırma, korkutma, sindirme yoluyla suç işlemek isteyen, şahısları tehdit ederek korkuttukları ve sahte çek kullanarak örgüte maddi destek sağlamak amacıyla para temin etmeye çalıştıkları hatta ateşli silahla şahısları yaraladıkları anlaşılan şüpheli şahıslar tespit edildi.

 Silahlı Organize Suç Örgüt yönetici ve örgüt üyesi konumunda bulunan şüpheli şahısların yakalanması bu örgüt tarafından oluşturulmak istenen malvarlıklarının tespit edilmesi ve temininin engellenmesi, örgütün diğer illerle bağlantılarının da çözülmesi amacıyla şüpheli şahıs ve organizasyonlara yönelik Denizli ili merkezli İstanbul, Sakarya, Ankara, İzmir, Kocaeli, Manisa ve Düzce illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı.
 
Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde “Haksız Ekonomik Çıkar Sağlamak Amacıyla Silahlı Suç Örgütü Kurmak” suçunu işledikleri tespit edilen  örgütün lideri konumunda bulunan 1 şüpheli şahıs ile örgüt üyesi oldukları tespit edilen 13 şüpheli şahıs 7 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda yakalandı. 

Operasyon kapsamında şüpheli şahısların ikamet ve işyerlerinde aramalar yapıldı. Aramalarda 6 Adet Ruhsatsız Tabanca, 4 Adet Ruhsatsız Av Tüfeği, 62 Adet Fişek ve 2 Adet Bıçak ele geçirildi. 

Operasyon kapsamında yakalanan 13 şüpheli şahıs hakkında “Haksız Ekonomik Çıkar Sağlamak Amacıyla Silahlı Suç Örgütü Kurmak” suçundan adli işlem başlatılarak şahıslar gözaltına alındı. Adli mercilere sevk edilen şüpheli şahıslardan 7 ’si tutuklandı.