Denizli Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Denizli’de uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik çok kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Uyuşturcu madde ticareti yaptığından şüphelenilen kişileri teknik ve fiziki takibe alan ekipler, 6 ay boyunca sabırla bu kişileri izledi. Yapıalan çalışmalarda takibe alınan şüpheli kişilerin ortak hareket ettikleri, polise yakalanmamak için kendi aralarında yöntemler geliştirdikleri ve çevre iller üzerindeki bağlantıları kullanarak suç işledikleri tespit edildi.

Takibe alınan şüpheliler ve bağlantılarına yönelik Denizli merkezli olmak üzere Gaziantep , Van , İstanbul ve Antalya’da 29 kişinin yakalanması için eş zamalı opersyon düzenleyen ekipler, baskın yapılan adreslerde 22 kişiyi gözaltına aldı. 

Operasyon kapsamında 2 bin 678 adetecstasy hap, 1405 gram metamfetamin maddesi, 21 gram kokain maddesi, 15 gram eroin maddesi, 5 gram esrar maddesi ve 7adet reçeteye tabi hap ile bir adet hassas terazi ele geçirildi.    

Uyuşturucu Madde Ticareti yaptıkları tespit edilen 22 şüpheli şahıstan19’u çıkarıldıkları mahkmece tutuklanarak cezaevine gönderildi.