HABERDENİZLİ.COM

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yasadışı imalathanelerde kaçak-sahte alkol üreterek Denizli'de dağıtımını yapan, yasal ticaretinin yapıldığı piyasada haksız rekabet oluşturan ve devletin vergi kaybına neden olan, halk sağlığına yönelik ciddi anlamda tehdit ve zararlar oluşturan her türlü kaçak alkol satışı ve imalatını yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik çalışmalara başlanıldı.

Yasadışı imalathanelerden temin edildiği değerlendirilen sahte alkol kullanımı sonucunda Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne zehirlenme vakası olarak getirilen ve hayati tehlike içerisinde olan 4 İran uyruklu şahıstan, devam eden tedavileri esnasında ölümle sonuçlanan 2 İran uyruklu vatandaşın, sahte alkolü nereden temin ettiğinin araştırılması, Denizli'de bandrolsüz kaçak içki satışı yapmak isteyen şahısların tespiti, yasadışı üretim yapılan yerlerin tespiti suç ve suçluların yakalanmasına yönelik görevli ekiplerce operasyonel çalışma başlatıldı.

Son bir ay içerisinde ekiplerimiz tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde kaçak alkol nakliyesinin yapıldığı şüpheli araçlar imalatının yapıldığı şüpheli ikamet ve depolar tespit edildi.

Piyasaya sahte alkol üreterek satış yapmak isteyen şüpheli şahıslarla birlikte imalathane olarak kullanıldığı anlaşılan iki ayrı ikamette ve bir depoda farklı ebatlarda bidonlar içerisinde halk sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğuracağı değerlendirilen çok sayıda şişe ve bidonlar içerisinde kaçak sahte alkol bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri eşliğinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen aramalarda imalathane olarak kullanılan ve sağlıksız koşullarda üretim yapılan yerlerde aramalar yapıldı. Aramalar esnasında düdüklü tencerenin kapakta bulunan tahliye aparatının sökülerek kaçak alkolün damıtılması amacıyla farklı bir düzenek haline getirildiği, yine aynı yerde plastik boru ile düdüklü tencereye bağlanan bir düzenek olduğu ve kaçak alkollerin açıkta bidonlar içerisinde sağlıksız koşullarda yasal olmayan etiket, bandrol ve şişelere huni yardımı ile doldurulduğu görüldü.

Operasyon kapsamında bahse konu aramalarda farklı ebatlarda şişe, bidon ve plastik kaplar içerisinde üzerinde TAPDK (Tütün ve Alkol Düzenleme Kurumu)’ na ait olmayan yaklaşık 100 adet rakı, viski, votka etiketi ve kaçak/sahte alkol üretiminde kullanılan 300 adet üretime ait aparat (boru, huni, etiket ve üretimde kullanılan düzenek) ve toplam 2 bin litreye yakın kaçak/sahte alkol bulunarak el konulmuştur. 

Kaçak alkollü içkiler ile ilgili olarak 6 şüpheli şahıs yakalanarak hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçlarından işlem gerçekleştirildi.