HABERDENİZLİ.COM

Denizli Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince yürütülen çalışmalar ve alınan istihbari bilgiler doğrultusunda Denizli’de kaçakçılık suçu faaliyetlerine karşı görevli ekiplerce suçun işleneceği muhtemel bölgelerde çalışmalara başlanıldı.

Denizli’de tarihi eser kaçakçılığı suçuna yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde yapılan aramada tarihi eser niteliğine sahip 1 adet kapaklı telkari ile işlenmiş kutu ve 14 adet sikke bulunarak el konuldu. Müze Müdürlüğünce yapılan tespitler sonucu ele geçirilen kültür varlığı  eserlerin Bizans, Osmanlı ve Yeni döneme ait olduğu ve Hellenistik dönemin taklit edildiği tespit edildi.

Sikkelerin üzerinde Osmanlı, Anno yazıların ve Osmanlı tuğrasının bulunduğu, bazı eserlerin aşınmış olduğu ancak ilerleyen tarihlerde araştırmalarda kullanılabileceği, diğer eserlerin müzelik değerde olduğu ve Müze Müdürlüğü’nde korunması gerektiği bildirildi.

Yakalanan 1 şüpheli şahıs hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na diğer Kaçak akaryakı, kaçak parfüm ve sahte içki imali yapan 5 şüpheli şahıs hakkında da Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçlarından işlem yapıldı.