HABERDENİZLİ.COM

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri Denizli’de her türlü kaçakçılığa karşı büyük mücadele veriyor. Özellikle kaçak sigara konusunda operasyonlarını sıklaştıran ekipler, edindiği istihbarat sonucu Doğu ve Güneydoğu illerinden Denizli’ye kaçak sigara getirilerek piyasaya sürüldüğünü tespit etti. Yasal yollarla taşımacılık yapan ancak aynı zamanda araç içerisine gizleyerek sakladığı malzemeleri güzergah illerde dağıtarak sigara kaçakçılığı yapan şüpheli bir araç tespit eden ekipler, Gerekli güvenlik tertibatını aldıktan sonra aracı Antalya yolu üzerinde durdurdu. TIR’da yapılan aramalarda aracın iç tarafında malzeme deposu olarak kullanılan gizli bölmede, bidonlara istiflenerek doldurulmuş vaziyette ve aracın doğal boşlukları arasına gizlenmiş olarak 1200 pakete yakın kaçak sigara bulunarak el konuldu.

7 BİN 400 ADET ELEKTRONİK SİGARA MALZEMESİ ELE GEÇİRİLDİ
Yapılan bir başka operasyonda ise; Emtia Kaçakçılığı olarak bilinen ve yasal olarak satışına izin verilmeyen ancak internet üzerinden taleplerin karşılanarak satışının yapıldığı kaçak elektronik sigara satıcılarına yönelik çalışma yapıldı.  Çalışmalar neticesinde bir ikamette ve aynı ikametin kullanılmayan kapıcı dairesinde sağlıksız koşullarda elektronik sigara likiti üretildiği tespit edildi. Yapılan aramalarda içerisinde çok sayıda  atomizer, elektronik sigarada kullanılan yedek malzemeler ve elektronik sigara likitleri olmak üzere toplam 7.400 adete yakın kaçak malzeme bulunarak el konuldu. 

PAZARLARA KAÇAK PARFÜM BASKINI
Denizli’deki semt pazarlarında sahte parfüm satan kişilere  yönelikte bir çalışma yapan emniyet, Pazarlarda tezgah açarak sahte ve  faturasız olarak piyasaya sürülmek istenen dünyaca ünlü markalara ait toplam 350 adet kaçak parfüm ele geçirdi.

Yakalanan kaçak sigara, elektronik sigara ve kaçak parfümlerle ilgili olarak 4 şahıs hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı. Ayrıca taşınmasına izin verilmeyen kaçak eşyayı naklettiği tespit edilen ve ilgili hükümlere aykırı olarak taşıdığı anlaşılan TIR’a el konularak Gümrük Müdürlüğüne teslim edildi.