Samsun’a gelerek bir vakıf tarafından 'Dünyadaki en iyi 50 öğretmen' arasında gösterilen,15 gün süresince gönüllü olarak İngilizce eğitim veren Güney Koreli Younhee Nam, daha sonra Denizli'ye geldi. Burada bir internet sitesinden iletişime geçen ve kendisine rehberlik edeceğini söyleyen Emre ve arkadaşı Abdullah'la tanıştı. Younhee Nam, kendisine kenti gezdirdikten sonra bu iki kişinin Denizli Otogarı'nda çantasında bulunan bin 455 Euro ve 153 TL'yi çaldıklarını iddia ederek polise şikâyette bulundu.
Güney Koreli Younhee Nam (24) bir vakıf tarafından 'dünyadaki en iyi 50 öğretmen' arasında gösterilen Kumköy İlkokulu'nun 'müdür yetkili' sınıf öğretmeni Dilek Livaneli’nin öğrencilerine gönüllü olarak İngilizce eğitim vermek geçen 29 Mayısta Samsun'a geldi. 15 gün süreyle Kumköy'de öğrenci velilerinin evinde kalarak okulda öğrencilere İngilizce öğretti. Karne törenin sonrasında da Samsun'dan ayrılarak turistik amaçlı olarak önce Nevşehir'e ardından da geçen 21 Haziran'da Denizli'ye geldi. İddiaya göre bir internet sitesinden Younhee Nam'a ulaşan emre isimli şahıs Türk çocuklarına İngilizce eğitmenlik yapması halinde genç kıza Denizli'de gönüllü olarak rehberlik yapacağını söyledi. Saat 05.00'de Denizli'ye gelen Younhee Nam, Emre isimli şahısla buluştu. Bu şahıs genç kıza Denizli'yi gezdirdi. Aynı gün saat 23.00'da Emre isimli şahıs ile arkadaşı Abdullah, İstanbul'a gidecek olan Younhee Nam'ı Denizli Otogarı'na götürdü. Genç kız burada tuvalete gitmek istedi. Tuvaletin giriş kapısı önünde bekleyen iki şahıs genç kızın çantasını tutmak istedi. Younhee Nam'ın gerek olmadığını söylemesine rağmen Emre ve Abdullah isimli iki şahıs 'Biz centilmen erkeğiz. Bu nedenle çantan bizde dursun. Sen tuvalete gir sonra çantanı geri verelim' dedi. Ardından Younhee Nam'ın omzundan çantasını aldı. Tuvaletten çıktıktan sonra çantasını geri alan genç kız hemen otobüse bindi. Ardından İstanbul'a giden Younhee Nam otogarda çantasının içindeki bin 425 Euro ve 153 TL'nin olmadığını fark etti. Bunun üzerine polise giderek Emre ve Abdullah isimli şahısların parasını çaldıklarını iddia ederek şikayetçi oldu.
Younhee Nam ifadesinde "Emre ve Abdullah ara ara benim pasaportumun içinde olan bu parayı ben çıkarırken görmüştü. Bana baya bir güven vermişlerdi. Ben el çantam içinde pasaportta bulunan 1425 Euro ve kırmızı deri cüzdanımda bulunan 153 TL paramı aldığını düşündüğüm iki şahıstan davacı ve şikayetçiyim" dedi.
Bu kişilerin bulunup çalınan paramın bana geri verileceğini ümit ediyorum. Yetkililerden yardım istiyorum. Ben Türk insanlarını çok sevdim. Kumköy'de çok güzel hatıralar edindim. Türkiye'de böyle bir olay yaşamak beni çok üzdü" diye konuştu.