HABERDENİZLİ.COM

Organize suç ve terör örgütlerinin yasadışı faaliyetlerini sürdürebilmelerinde önemli bir kaynak olan yasa dışı sigara ticaretinin önlenmesi ve suça konu olan her türlü tütün ve tütün mamullerinin ulaşılabilirliğinin engellenmesi amacıyla geçtiğimiz gün Denizli merkezinde bulunan 15 işyerine yönelik eş zamanlı baskın yapıldı.

Tekel bayi, büfe, tütüncü adı altında faaliyetlerini yürüten işyerlerinde yapılan kontrol ve aramalarda işyerlerinin resmi belgeleri ve TAPDK satış izin belgeleri kontrol edilerek işyerlerinde kaçak sigara, açıkta kıyılmış tütün ile makaron satışının yapıldığı tespit edildi.

Yapılan operasyonda belgeleri eksik bulunan bir işyeri ve kaçak yollarla getirilerek iç piyasaya satışa sunulan ve işyerlerinde özel bölmeler oluşturularak gizlenen zulalanmış tütün mamulleri tespit edildi.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda işyerlerinde bulunan mutfak görünümlü yerlerde  gizli bölümler oluşturularak saklanmış vaziyette, fırın ve yiyecek kutularına paket olarak yerleştirilmiş toplam 30 Bin pakete yakın kaçak sigara, 5 Bin paket dolma sigara, 17 Bin  adet’e yakın makaron, 200 kilograma yakın kıyılmış tütün, 14 adet elektronik sigara ve likiti, 1 adet ruhsatsız av tüfeği bulunarak el konuldu.

Operasyon neticesinde yakalanan toplam 12 şüpheli şahıs hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem ve 4733 sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kanunu kapsamında idari işlem yapılarak yaklaşık 60 Bin TL idari para cezası kesildi.

Ayrıca 1 işyerinin işyeri açma izin belgesi, tütün ve tütün mamulleri satış izin belgesi ile vergi levhasının olmadığı tespit edildi.