HABERDENİZLİ.COM

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) görevlilerince yürütülen çalışmalar kapsamında Denizli'de “Nitelikli Dolandırıcılık” suçunun önlenmesi amacıyla görevli ekiplerce çalışmalara başlanıldı.

Usulsüz yollarla engelli sağlık kurulu raporu alındığı ve sistemli bir biçimde engellilere tanınan haklardan faydalanıldığı yönünde alınan istihbari bilgiler doğrultusunda operasyonel çalışmaya başlanıldı.

Engelli sağlık kurulu raporu alımında özrü ve engeli bulunmadığı halde rapor alma süreci içerisinde hastane çalışanları ve doktorların bilgisi dışında usulsüz şekilde özür oranlarının yükseltildiği veya özrü bulunmadığı halde varmış gibi gösterildiği ve haksız kazanç sağlandığı yönünde alınan bilgiler doğrultusunda 21 şüpheli şahıs hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çalışmalar başlatıldı.

Yaklaşık 3 ay boyunca yürütülen planlı ve projeli operasyonel çalışma neticesinde engelli sağlık kurulu raporu alan şahıslar adına haksız kazanç teminin var olduğu, birden fazla kişiye engelli sağlık raporu alınarak vergi indirimleri ve engellilere tanınan haklardan faydalanıldığı yönünde tespitler yapıldı.

Denizli'de Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Nitelikli Dolandırıcılık suçunun tespit edildiği 21 şüpheli şahsın yakalanmasına ve dolandırıcılık faaliyetlerine son vermek amacıyla Denizli  ve Uşak illerinde olmak üzere 13 ayrı adrese geçtiğimiz gün şahısların ikamet ve işyerlerinde eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda belge, döküman ve üzerinde oynamalar yapılan usulsüz şekilde hazırlanmış çok sayıda engelli sağlık kurulu raporu ele geçirildi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Operasyon neticesinde yakalanan 21 şüpheli şahıs hakkında Nitelikli Dolandırıcılık suçundan adli işlem yapıldı.

Adli mercilere sevk edilen 2 şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 şüpheli şahıs  adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.