HABERDENİZLİ.COM

Denizli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince alınan istihbari bilgiler ve ekiplerin yürütmüş olduğu çalışmalar doğrultusunda doğu illerinden temin edilerek Denizli'de naklini yapan şüpheli şahısların yakalanması, yasadışı yollarla piyasaya sürülmek istenen tütün ve tütün mamulü kaçak sigara, puro, dolma sigara, makaron imalatının tespit edilerek kaçak/sahte alkol, kaçak ilaç ve her türlü kaçak eşya satışının önlenmesi amacıyla görevli ekiplerce operasyonun düşmesine basıldı.

Görevli ekiplerce yürütülen çalışmalar ve alınan istihbari bilgiler neticesinde Denizli'nin çeşitli noktalarında tertibat alındı. Yeni yılın da yaklaşması nedeniyle vatandaşların yoğun olarak alışveriş yaptığı bayramyeri olarak bilinin mevkide şüpheli şahıs ve araçlar ekipler tarafından takibe alınarak kaçak eşya satışı yapmak isteyen şahıslar tespit edilerek yakalandı.

Denizli'de Eğlence Mekanlarına Operasyon

Durumundan şüphelenilen araçlarda ve il merkezinde bulunan tütün ve tütün mamulü satışı yapan işyerlerinde, evlerde sigara sarma makinaları ile imalatını da yapan şüpheli şahıslar tespit edilerek çok sayıda tütün ve tütün mamulü ile kaçak eşya yakalandı. 

Yine alınan istihbari bilgiler doğrultusunda işyerlerinde görevli ekiplerce yapılan kontroller neticesinde vatandaşlara Sağlık Bakanlığı tarafından satışına izin verilmeyen ve sağlık koşullarına uygun olmayan değişik marka ve ebatlarda kullanımında geri dönüşü olmayacak ciddi sonuçlar doğuran ve kaçak yollarla temin edilmiş faturası ve belgeleri bulunmayan çok sayıda kaçak ilaç tespit edildi.

Denizli'de Eğlence Mekanlarına Operasyon

EĞLENCE MEKANLARINA OPERASYON

Denizli'de bulunan eğlence merkezleri ve alkol alınan mekanlarda daha ucuza temin ederek vatandaşlara yeni yılın da yaklaşması ile oluşan talep neticesinde normal fiyata satarak sahte/kaçak alkollerin yasa dışı yollarla taklit bandroller ile sağlık açısından uygun olmayan koşullarda piyasaya sürülmesini önlemek amacıyla operasyonlar yapıldı.

Yapılan operasyonlarda 3,5 ton kaçak alkol ve sahte alkol yapımında kullanılan maddeler bulunarak el konuldu.

Denizli'de Eğlence Mekanlarına Operasyon

1 HAFTALIK BİLANÇO

Denizli'nin huzuru refahı için ve vatandaşlardan yeni yıl nedeniyle haksız kazanç elde edilerek kandırılmaması amacıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince son 1 hafta içerisinde yapılan tespit ve yakalamalarda Kaçakçılık suçlarının önlenmesi sağlanmış, gerçekleştirilen operasyonlarda toplam; 3,5 ton kaçak/sahte alkol, 70 bin tane makaron, 15 bin 120 tane içi tütünle doldurulmuş kaçak dolma sigara, 5 bin 120 tane kaçak ilaç, 50 tane kaçak cep telefonu ve 70 tane kaçak cep telefonu aksesuarı, 161 tane kaçak kol saati ve parfüm, 5 tane kaçak sigara üretim makinası ele geçirilerek devletin uğrayacağı ekonomik zarar önlenerek büyük oranda vergi kaybının önünü geçildi.

Yakalanan 8 şüpheli şahıs hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapılarak, çıkarıldığı adli mercilerce 1 şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli'de Eğlence Mekanlarına Operasyon

Denizli'de Eğlence Mekanlarına Operasyon

Denizli'de Eğlence Mekanlarına Operasyon