HABERDENİZLİ.COM

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, katılımcılarından belli bir miktar para veya malvarlığı ortaya koymaları karşılığında sisteme aynı şartlar altında başka katılımcılar bulmak koşuluyla ümit veren dolandırıcılık çetesine operasyon yapıldı.
Kamuoyunda Çiftlik Bank olarak bilinen Piramit satış sistemlerine benzer şekilde vatandaşları dolandırmak suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık suçunu işleyen şahıs ve organizasyonlara yönelik Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 2018 Ocak ayı içerisinde çalışma başlatıldı.
Yaklaşık 6 ay boyunca yürütülen planlı ve projeli operasyonel çalışma neticesinde, Denizli’de Reklam şirketi Danışmanlık Mağazacılık adı altında faaliyet gösteren, Reklam şirketine yapılan operasyonda, sitenin link tıklama işi olarak piyasaya çıkarak 6 aylık kumbara satın alıp yatırılan miktara ve link tıklama adedine göre 6 ay sonunda 1 e 15 kat kazanç taahhüdünde bulundukları, taahhütlerini yerine getirmediği, internet sitesi üzerinden dolandırıcılık faaliyetine devam edildiği tespit edildi.
İnternet sitesi ile bahse konu şirket yetkilisi oldukları tespit edilen 4 şüpheli şahsın yakalanmasına ve Dolandırıcılık faaliyetlerine son vermek amacıyla Denizli ve Manisa ilinde şahısların ikamet ve işyerlerinde eş zamanlı operasyon yapıldı.
Şahısların işyerlerinde ve ikametlerinde gerçekleştirilen aramalarda suçta kullanıldığı belirtilen çok sayıda bilgisayar, senet, dijital materyal, ruhsatsız tabanca, 49 adet fişek ve suça konu bilgilerin bulunduğu belge ve dökümana incelenmek üzere el konulduğu ifade edildi. 
Operasyonlar sonucunda yakalanan 4 şüpheli şahıs hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan adli işlem yapıldı. Adli mercilere sevk edilen organizasyon düzenleyicisi olan 1 şüpheli şahıs tutuklandı.