HABERDENİZLİ.COM

Geçtiğimiz 23 Haziran günü Denizli'de meydana gelen kendisini “Denizli Cumhuriyet Başsavcısı, Mit görevlisi ve Siber Suçlar Şube Müdürü” olarak tanıtarak müşteki Y.A.'nın isminin FETÖ terör örgütü soruşturmasına karıştığını söyleyerek, isminin aklanması için bankada bulunan tüm parasını çekip Selçukbey Mahallesinde belirttiği adrese getirmelerini söyledi. Bunun üzerine müştekinin bankada bulunan 76.260 Amerikan Dolarını çekip şüpheli şahsa elden teslim ederek dolandırıldı. 

Dolandırılma olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz’ın hukuki ve adli destekleri ile yapılan çalışmalarda; Müştekinin parayı vermek için şüpheli ile buluştuğu yerden itibaren, şüpheli şahısın olay yerine geliş ve gidiş istikametinde sokak -cadde üzerindeki çok sayıda site, ev ve  iş yerlerine ait 40 adet güvenlik kamerası ile Mobese görüntülerinin  çift yönlü olarak dikkatli ve titizlikle incelenmesi sonocunda: şüphelinin müştekiden poşet içerisindeki parayı aldıktan sonra ticari taksi kiralayarak Denizli'den ayrıldığı kamera görüntülerinden tespit edilerek, taksi sürücüsüne ulaşıldı. Yapılan mülakatta şüphelinin C.Y. isimli şahıs olduğunu Teşhis ederek Konya otogarına bıraktığı bilgisi alındı.
Genişletilen Soruşturma kapsamında, şüpheli şahısın Antalya'dan Denizli'ye ticari taksi ile geldiği tespit edilen şahıs taksi sürücüsüne ulaşılarak, sürücü ile yapılan mülakatta  Antalya’ dan getirdiği şüpheli şahısın C.Y. isimli  şahıs olduğu, 500 TL taksi ücretinin internet bankacılığı üzerinden şüpheli A.C. tarafından taksi sürücüsünün hesabına yatırıldığı tespit edildi. 
Yapılan çalışmalar kapsamında; Nitelikli Dolandırıcılık suçlarından kaydı olduğu anlaşılan şüpheli C.Y. ile şüpheli  A.C. ‘ nin Şanlıurfa Akçakale ilçesinde bulundukları tespit edilmesi üzerine, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca çıkarılan yakalama kararlarına istinaden Şanlıurfa Akçakale’de yakalanmaları sağlanarak sevk edildikleri adli makamlarca 2 şüpheli şahısta tutuklandı.