HABERDENİZLİ.COM

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Denizli’de yasadışı yollardan faturasız olarak yurtdışından getirildiği tahmin edilen, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsat verilen yerlerde yasal olarak satışının yapıldığı ilaçların kaçak yollarla Sağlık Bakanlığı onayı olmadan yasadışı satışının yapılmdığı ihbarı üzerine Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafında rutin çalışmaları sırasında ve yapılan kontrollerde tespit edildi. Her türlü kaçak ilaç ve ürünün tespit edilerek kaçak satış yapan sahıslara-ın yakalanması amacıyla ekipler tarafında çalışmalar başlatıldı.

Yürütülen çalışmalar sonucunda Denizli'de sağlıksız koşullarda, saklanarak, dağıtım şartlarına uygun olmayan ortamlarda temin edilerek, içeriğinde standart dışı etken maddeye sahip olduğu, vatandaşların bu ilaçları tedavi edici, iyileştirici iddiaları ile mucizevi olarak gördüğü ve ilgi gösterdikleri ancak kullanımı neticesinde bir çok sağlık problemine sebebiyet verdiği, damarları genişleterek hayati tehlikelere hatta ölümle sonuçlanacak kadar halkın sağlığını tehdit ettiği bilinmektedir. 

Son 1 ay içerisinde görevli ekipler tarafından devam eden çalışmalarda Denizli ve Türkiye'ye kaçak yollardan sokulan ve satışı yapılmak istenen ürünlerin önlenmesi amacıyla şüpheli şahısların, araçları ve Denizli'deki saklama yerleri tespit edildi. Kaçak ilaçların dağıtımını ve taşıma işleminin yapıldığı araçlar ve depolar tespit edilerek görevli ekipler tarafından takibe alındı. Şüpheli şahısların yakalanması amacıyla ilgili mahkeme kararları doğrultusunda yapılan kontrol ve aramalarda Baharatçı olarak faaliyetlerini sürdüren bir işyerinde yasadışı yollardan temin edilen kaçak ürünlerin satıldığı, bu kaçak ürünlerin bir kısmının dükkan içerisinde bulunduğu, şüpheli şahısların işyerinin üst katını depo olarak kullanıldığı bu malzemelerin bir kısmını da bu depoda saklandığı görüldü. Araçlarda ve depoda yapılan aramalarda değişik marka ve ebatlarda toplam 16.200 adet kaçak ürün bulunarak el konuldu. 

Yakalanan kaçak ürünler ile ilgili Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ambalaj bilgileri, ambalaj özellikleri, renkleri üzerinde yapılan incelemelerde ürünlerin bitkisel gıda takviyesi olup Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı tarafından ruhsatlandırılan ürünlerden olmadığı bildirildi. 

Ele geçirilen kaçak malzemelerle ilgili olarak yakalanan 4 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan yasal işlem yapıldı.