HABERDENİZLİ.COM

Edinilen bilgiye göre, Denizli'nin Merkezefendi İlçesi Merkezefendi Mahallesi 408/1 Sokak no:3'te yaşayan aile sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilendiler. Evde oturan aile hemen durumu fark etti ve pencereleri ve kapıları açtı.

Ardından evde yaşayan aile durumu hemen 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine kısa sürede intihal eden sağlık ekipleri sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenen yaşı küçük olan çocuğa ve aileye müdahale etti.

Sobadan sızan gazdan etkilenen ve tedavi altına alınan ailenin durumlarının iyi olduğu, hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

SOBA ZEHİRLENMESİNE KARŞI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kimya Mühendisleri Odası Eskişehir Bölge Temsilciliği Başkanı Kenan Çalışır; kombi ve soba gibi ısınma aletlerinden çıkan zehirli karbonmonoksit gazına karşı önemli uyarılarda bulundu.
Karbonmonoksit gazı; kömür, odun gibi yapısında karbon bulunduran yakıtların yanması veya tam olarak yanmaması sonucunda oluşan dumanda yer alan zehirli bir gazdır. Tatsız, renksiz, kokusuz olması ve tahriş etme özelliğinin olmaması nedeni ile fark edilmediği için sessiz katil olarak da biliniyor. Özellikle kış aylarında vatandaşların, evlerinde kullandıkları ısıtma sistemlerinde oluşan karbonmonoksit gazı nedeniyle dikkatli olmaları gerekiyor. Kimya Mühendisleri Odası Eskişehir Bölge Temsilciliği Başkanı Kenan Çalışır, karbonmonoksit gazının bulunulan ortamı doldurmaya başladığında ortamdaki havayı kovarak boğulmaya neden olduğunu söyledi. Başkan Çalışır, "Özellikle hava girişi sebebiyle oksijenin az olduğu ortamda, yanma sonucu meydana gelen baca gazındaki karbonmonoksit, şayet baca yolu ile tam atılamaz ve bulunduğunuz ortama yayılacak olursa çabucak kanla birleşerek insanı zehirler. Halsiz bırakarak da ölümlere yol açmaktadır. İnsan zehirlendiğini anladığı anda halsizlik nedeni ile bulunduğu ortamdan çıkamamaktadır. Ayrıca ayran içilmesinin zehrin etkisini gidermeye bir faydası da yoktur" dedi.