Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Denizli İl Jandarma Komutanlığınca ilimiz Çal İlçesinde Uyuşturucu Madde (Esrar) İmal ve Ticareti yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik olarak yaklaşık 3 aydır yürütülen müşterek çalışma 30.09.2011 günü operasyona dönüştürülmüş,

Yapılan operasyon kapsamında suça karıştıkları tespit edilen Y.A., A.A., F.A., Ö.Y., A.Y., T.A., Ö.S., H.A., H.K. ve S.A. isimli ikisi (2) kadın olmak üzere toplam 10 şüpheli hakkında işlem yapılmıştır. Mahkeme kararıyla şüphelilerin ikametlerinde Narkotik Detektör Köpeklerinin de katıldığı aramalar neticesinde;
 
1- Toplam 4 kilo 542 gram Esrar Maddesi,
2- 108 kök Kenevir Bitkisi,
3- 30 gram kenevir bitkisi tohumu
4- 5 adet ruhsatsız av tüfeği,
5- 25 adet av tüfeği fişeği,
6- 1 adet 7,65 mm. çapında ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 7 adet fişek ele geçirilmiştir.

 Şüpheliler 3 günlük gözetim süresinin ardından haklarında Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti suçundan tanzim edilen Soruşturma Evrakı ile birlikte 03.10.2011 günü Çal Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş, H.A., A.A. ve T.A. isimli şahıslar sorgularına müteakip serbest kalmış, Y.A., F.A., Ö.Y., A.Y., Ö.S., ve H.K. isimli 6 şahıs tutuklanmıştır.

 Gerçekleştirilen bu operasyonla Uyuşturucu Madde (Esrar) İmal ve Ticareti yapan bir organizasyon tamamıyla deşifre edilmiş ve şüphelilerin imal ettikleri uyuşturucu madde (esrar) sokağa inmeden ele geçirilerek gençlerimizin zehirlenmesinin önüne geçilmiştir. 

Dünyanın neresinde olursa olsun, insanlığa karşı işlenen uyuşturucu suçuna karşı “sıfır” toleransla devam eden mücadelemiz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da azim ve kararlılıkla sürdürülecektir. “Güvenli Çevre Huzurlu Toplum” için operasyonlarımız aralıksız devam edecektir.