Edinilen bilgiye göre, Denizli’den gelen M.D (30),B.T (30),A.S (37) Çivril’de ikamet eden O.K (30) ile irtibata geçerek elinde çekirdek olan ve satmak isteyen üreticileri tespit ederek tüccar kılığında üreticilerin elindeki çekirdekleri aldılar. Mahallelerden topladıkları çekirdekleri kendi araçlarına yükleyen dolandırıcılar çekirdeklerin parasını ödemek için ilçe merkezine gelince bir yolunu bulup üreticilerden ayrılarak kendilerini kaybettirdiler. Bu güne kadar 10 çiftçiyi bu yöntemle dolandıran ve çekirdeklerini çalan dolandırıcılar Asayiş ekiplerinin yaptığı çalışma ile son işlerinde topladıkları 4 ton çekirdek ile birlikte suçüstü yakalandılar.

Polisler tarafından çekirdekleri yükledikleri kamyonet ile birlikte yakalanan zanlılar yapılan ilk sorgularından sonra adliyeye sevk edildiler. Zanlılardan bazılarının daha önceden de dolandırıcılık ve değişik suçlardan sabıkalı olduğu belirtilirken B.T nin Dalaman cezaevinden izinli olarak çıktığı ifade edildi.
Mahkemeye çıkartılan zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderilirken dolandırıcılık için kullanılan kamyonet bağlanarak emniyet otoparkına çekildi.

Kaynak: Yeşil Çivril Gazetesi
Fotoğraf: Arşiv

Zekican Şenkaya