Denizli'ye bağlı Pamukkale ilçesi Karşıyaka mahallesi 2390 sokakta bulunan TOKİ konutlarında meydana gelen olayda çakmakla oyun oynadıkları belirtilen ikiz çocuğun 1'i hayatını kaybederken diğeri ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 

Edinilen bilgiye göre TOKİ konutlarında 8 katli binanın en üst katında yaşanan olayda, iddialara göre anneanneleri Fatma K., ile yaşayan Raziye K.’nin 4 yaşındaki ikiz çocukları Mustafa Emir Ö.,ve Sefa Mustafa Ö., yakınlarının görmediği bir anda çakmakla oynamaya başladılar. Çakmakla oynarken evde yangın çıkmasına sebep olan ikizler, bulundukları odadan kaçmaya çalıştı. Durumu fark eden anneanne Fatma K., çocuklardan Sefa Mustafa’yı evden çıkarmayı başarırken, Mustafa Emir Ö.’yü ise evde bulamadı.

Çakmakla Oynayan İkizlerden 1'i Öldü Diğeri Ağır Yaralı

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yakınlarının küçük çocuklardan birisinin evde olduğunu söylemesi üzerine evde detaylı bir inceleme başlatan ekipler Mustafa Emir Ö.’nün cansız bedenini kaldıkları odadaki ranzanın altında buldu. Yangın yaklaşık yarım saat içerisinde kontol altına alınarak söndürüldü.
Olayın ardından yaralı olarak kurtarılan ve dumandan çıkan dumandan etkilendiği öğrenilen Sefa Mustafa Ö., ise olay yerine gelen 112 Acil servis ambulansı ile Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yangının yaşandığı evin dışarısında meydana gelen maddi hasar ise yaşanan yangının dehşetini gözler önüne serdi. 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.