Muğla'nın Marmaris ilçesinde bankamatiklere yerleştirdikleri düzeneklerle vatandaşların kart bilgilerini ele geçiren Bulgaristan uyruklu iki kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre; Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşık 2 aydan beri kredi kartı dolandırıcılığıyla ilgili şikayet gelmeye başladı. Gelen şikayetler üzerine Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri bankamatiklerin ATM'lerini ve güvenlik kameralarını inceleme altına aldı. Yapılan çalışmalar sonucu bankamatiklere aparat ve düzenekler yerleştirerek vatandaşların kart bilgilerinin kopyalandığı tespit edildi. Kamera görüntülerinden şahısların eşgalini belirleyen asayiş büro ekipleri operasyon için düğmeye bastı. Ekipler eşgalleri belirlenen şahısları fiziki takip altına almaya başladı. Şahısları bir bankanın bankamatiğine kart dolandırıcılığında kullanılan aparatları yerleştirirken tespit eden ekipler zanlıları suç üstü yakaladı. Zanlıların bankamatiklere tuş takımlarından kameralara kadar bir çok aparat monte ettikleri anlaşıldı. Olayla ilgili olarak göz altına alınan Bulgaristan vatandaşı B.D (29) ve I.M (42) ifadeleri alındıktan sonra Marmaris Adliyesi'ne sevk edildi.
“BANKALARIN ÖNÜNDEKİ BANKAMATİKLERİ KULLANSINLAR”
Konuyla ilgili olarak vatandaşlara uyarılarda bulunan Marmaris İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Cihan, "Vatandaşlarımız mümkün mertebe bankaların önündeki bankamatikleri kullansınlar. Klavyeyi de kullanırken hiç kimseye göstermeyecek şekilde hatta mümkünse ellerini tuş takımını kapatacak şekilde koyarak klavyeyi kullansınlar. Vatandaşlarımız daha dikkatli ve duyarlı olmalıdır. Bu tür sorunlarla karşılaşan vatandaşlarımız bize müracaat etsinler" dedi.