Denizli Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada dolandırıcılık olayı şöyle gelişti...Denizli'de bir bankada görev yapan bir şahsı arayan dolandırıcı kendisini 
komiser Kemal bir diğeri de savcı olarak tanıttı. 
Uyanıklar bankacıya, 'Kimlik bilgileriniz terör örgütü tarafından ele geçirilmiş, örgütün içerisinde  bankacılar var. Hesaplarınızdan para çekilebilir, sen onlardan önce paralarını çek ve size gönderecek olduğumuz sivil polislere ver. Biz paraların seri numaralarının tespitini yaparak size geri iade edeceğiz' diyerek yönlendirmeye başladı. O sırada bankada olan bir müşteri yapılan konuşmaya şahit olunca hemen Denizli polisine haber vererek durum hakkında bilgilendirdi. Bir ekip söz konusu bankaya giderek, dolandırılmaya çalışılan bankacı ile görüştü. Karşı tarafa hissettirmeden bankacı şahıs paranın hazır olduğu bilgisini verdi. parayı almak için bankaya gelen polis rolündeki dolandırıcı ise, gerçek polislerce kıskıvrak suç üstü yakalandı. 
Yapılan araştırmalarda ise aynı şüphelinin 5 Ağustos 2014 tarihinde Düzce İli Akçakale İlçesinde, 6 Ağustos da Isparta İli Atabey İlçesinde ve 7 Ağustos da Zonguldak İli Çaycuma İlçesinde   benzer yöntemle dolandırıcılık olayına karıştığı bilgisine ulaşıldı. İnsanları telefonla dolandırarak binlerce lirayı hiç eden şüpheli, bu kez Denizli'de taşı baltaya vurarak yakalandı.