Olay sabah saatlerinde Pamukkale ilçesi Pelitlibağ Mahallesi 1092 Sokak’ta meydana geldi. 2 yıl önce eşinden boşanan Zeynep K. bir akrabasına gitmek için evde çıktı. Bu sırada karşıdan eski kocası Tarkan Y. arabasıyla geldi. Araçtan indikten sonra tartışmaya başlayan eski karı kocadan Tarkan Y., yanında getirdiği pompalı tüfeği araçtan aldı. Pompalı tüfekle eski karısına 3 el ateş eden Tarkan Y. daha sonra arabasına binerek hızla uzaklaştı. Ağır yaralanan kadını görenler hemen kadının yardımına koşarken,olay yerine ambulans ve polis ekipleri çağrıldı. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler kanlar içinde yerde kalan kadını ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.  
Olayın ardından polis ekipleri sokağa gelerek yolu trafiğe kapattı. Yaralı kadının üzerinden düşen kırmızı şal yanında bulunan boş kovanları inceleyen ekipler, görgü tanıklarının da ifadesine başvurdu. Sokağın başında olan güvenlik kamerası görüntülerini de incelemeye alan ekipler, kamera görüntülerine göre kadını eski kocasının vurduğunu belirledi. Olayın ardından kaçan Tarkan Y’nin yakalanması için çalışma başlatıldı. 
Kocası tarafından vurulan Zeynep K’nın, daha önce koruma kararı olduğu ancak bir süre önce yeniden koruma kararını istemediği kaydedildi.