Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü(KOM) ekipleri, 9 aylık bir çalışma sonucu Diyarbakır, Konya, İstanbul, Adana, Ağrı, Bursa, Batman, Erzincan ve Antalya illeri bağlantılı bir uyuşturucu ağını çökertti. Ekiplerin bugüne kadar yaptıkları 18 operasyonda daha önce gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 46 zanlının cezaevinde olduğu belirtildi.
Diyarbakır, Konya, İstanbul, Adana, Ağrı, Bursa, Batman, Erzincan ve Antalya illerinde eşzamanlı yapılan son operasyonda 21 kişi gözaltına alındı. Zanlıların uyuşturucu maddeleri büyükşehirlerdeki eğlence mekanları ve kenar mahallelerdeki ilk ve orta dereceli okulların yakınındaki büfelerde sattığı ileri sürüldü. Başta örgüt lideri İ.A.’nın evi olmak üzere diğer illerdeki kişilerin evlerinde yapılan aramada bin 415 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi. Uyuşturucu madde ile birlikte zanlıların evlerinde 8 gram kokain, ruhsatsız 2 silah, 2 hassas terazi, 14 fişek, 2 şarjöre el koyuldu.
Antalya KOM’un öncülüğünde 9 ilde eşzamanlı yapılan operasyonda, doğu illerindeki uyuşturucu tarlaları, nakliye kamyonları, şehirlerdeki uyuşturucu toptancıları ve torbacıların bulunduğu geniş bir ağ çökertildi.
Gözaltına alınan 21 zanlı, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyeti kapsamında uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlamaları ile adliyeye sevk edildi. Ekiplerin operasyon kapsamında 35 kişiyi daha aradığı bildirildi.
Öte yandan örgütün Antalya’da üretim yapabilecekleri sera aradıkları bilgisi öğrenildi.