Konya’da narkotik köpeği Nil, 10’ar kiloluk biber salçası bidonlarına gizlenmiş 18 kilo esrar ile valize gizlenmiş 12 kilo esrarı bulmayı başardı. Uyuşturucu taşıyan 1'i Suriyeli 2 kişi gözaltına alındı.
Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği’ne bağlı birimler, uyuşturucu sevkıyatlarına engel olmak için belirli noktalarda uygulamaya yaptı. Yapılan çalışmada polis, Aksaray yolunda bir otobüsü durdurdu. Dedektör köpek olarak bilinen polis köpeği Nil de aramalara katıldı. Nil, arama sırasında bagajı açılan otobüsteki biber salçası dolu bidonlara tepki verdi. Polis, otobüsten indirilen salça dolu bidonları keserek açtı. 10'ar kiloluk salça dolu bidonlardan özenle sarılarak yerleştirilmiş 23 paket halinde 18 kilo esrar çıktı. Bidonların sahibi 19 yaşındaki Bayram A. ise gözaltına alındı. Şüphelinin uyuşturucu maddeyi kendisinin ekip büyüttükten sonra satmak için İzmir’e götürdüğünü söylediği öğrenildi.
Aramalara devam eden polis ekipleri, bu kez başka bir araç durdurdu. Araçta yapılan aramada Suriye uyruklu Mehdi Yusuf’a ait valize de narkotik köpeği Nil tepki verdi. Açılan valizden 12 kilo satışa hazır esrar çıktı. Suriye uyruklu Yusuf'da gözaltına alındı. Suçlarını itiraf eden şüphelilerin uyuşturucu ticareti yapmak suçundan adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.