İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, arı kovanında zulalanmış 236 kilo esrar ele geçirdi.
Edinilen bilgiye göre, bir istihbarat üzerine harekete geçen ekipler, A.D.’nin kullandığı otomobili Gaziemir ilçesinde durdu. Otomobilin bagajında 46 kilo 600 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan A.D.’nin ifadesi doğrultusunda operasyonu genişleten ekipler, Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Doğanbeyli köyü Dalyanbaşı mevkiinde yaptıkları aramalarda ise narkotik köpeklerinin koku almasını engellemek için üzerlerine salça sürülmüş arı kovanlarının içerisinde 236 kilogram esrar ele geçirdi. Toplam 282 kilo 600 gram esrarı sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan R.İ, A.D. ve M.M, işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Narkotik ekiplerinin uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere yönelik çalışmaları kapsamında Bornova ilçesinde takibe alınan 3 araçta ise 41 kilo 660 gram esrar daha ele geçirildi. Olayla ilgili araçlarda bulunan N.Ö, M.D, M.Ö, Ş.D, D.S, M.C.D. ve R.O. gözaltına alındı.