HABERDENİZLİ.COM

Denizli İl Jandarma Komutanlığınca Hırsızlık ve Dolandırıcılık olaylarına yönelik olarak yürütülen faaliyetler kapsamında, Denizli'nin Pamukkale İlçesi Yeniköy Mahallesinde meydana gelen evden hırsızlık ve dolandırıcılık olayı ile ilgili yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda, hırsızlık olayını kendilerini kaymakamlık personeli olarak tanıtıp odun-kömür yardımı yapacakları bahanesi ile 19 yaşındaki K.K., 34 yaşındaki S.K. ve 24 yaşındaki A.D. isimli şahısların gerçekleştirdiği tespit edildi.

Jandarmanın dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Tim (JASAT)’leri ile Pamukkale ve Çardak İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından müşterek yapılan başarılı bir operasyon sonucunda K.K., S.K ve A.D. isimli şahıslar kısa süre içerisinde çaldıkları paralar ile birlikte yakalandı. 7 faili meçhul olay aydınlatıldı. Şüpheli şahıslar 17 şubat 2021 tarihinde adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay sonrasında şüpheli şahıslardan kan ve DNA örnekleri alındı. Jandarma kriminal daire başkanlığınca yapılan analizde JASAT timlerince yakalanan şüphelilerin kan örneklerinin incelemesi sonucunda S.K. İsimli şahıstan alınan dna örneğinin; İzmir ilinde 2014 yılında meydana gelen kasten yaralama, 2018 yılında meydana gelen kasten adam öldürme olaylarında kullanılan tabanca üzerinden alınan dna örnekleri ile eşleşti. 7 yıl sonra DNA örneğinden şüpheli şahıs tespit edildi.

Denizli il jandarma komutanlığınca, suç ve suçlularla mücadeleye aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.