Denizli'de cumhuriyet başsavcısının emri ile yapılan operasyonda; esnaflara alış-veriş yaptığı sahte 50 Euro para verilmesi suretiyle ‘Parada Sahtecilik’ suçunu işleyen şahıs ve organizasyonların tespitine yönelik çalışma yapıldı. 

Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, şüpheli şahısların petrol istasyonlarına, döviz bürolarına ve çeşitli işyerlerine alışveriş esnasında sahte 50 Euro para vererek ‘Parada Sahtecilik’ suçunu işlediklerinin tespit edildiği belirtildi. Denizli başta olmak üzere Aydın, Yalova illerinde farklı tarihlerde (5) ayrı olayda ele geçen sahte 50 Euro paraların seri numaralarının Denizli'de ele geçirilen paralar ile aynı olduğu, kâğıt kalitelerinin benzerlik gösterdiği anlaşılmış, şüphelerin yakalanması amacı ile Denizli'de (3), Aydın ilinde bulunan (1) farklı adrese  eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda; ( 4) şüpheli şahıs yakalandı.

Şüpheli şahısların ikametlerinde ve üzerlerinde  yapılan aramalarda; (17) adet sahte 50 Euro para ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak yakalanan (4) şüpheli şahsın Parada Sahtecilik, Nitelikli Dolandırıcılık, Resmi Belgede Sahtecilik, Kullanmak için Uyuşturucu Madde Bulundurmak, Kasten Yaralama, Mala Zarar Verme, Cinsel Taciz, Tehdit, Kötü Muamele gibi çok sayıda suçtan  kayıtlarının olduğu belirtildi.

‘Parada Sahtecilik’ suçlarından adli makamlara sevk edilen 4 şüpheli şahıstan 2'sinin tutuklandığı belirtildi.