HABERDENİZLİ.COM

Denizli Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda hiyerarşik yapılanma ile suç işlemek amacıyla kurulmak istenen örgütün ve örgüt üyelerinin tespit edilmesi amacıyla çalışmalar başlatıldı.

Denizli'de alkollü mekan sahibi olan şahıslar karıştıkları Kasten Öldürmeye Teşebbüs suçundan tutuklanırken, işlettikleri işyerlerininde ruhsatı iptal edildi. Şahıslar, serbest kalmalarının ardından beraberlerinde getirdikleri şahıslar ile yeni bir işyerini işletmeye başladıkları ve Bu şahısların çok sayıda olaya karıştığı bilgileri üzerine şüpheli şahısların yakalaması için Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaklaşık 7 ay boyunca operasyonel çalışmalara başlatıldı.

Denizli genelinde Emniyet ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, özellikle umuma açık işyerlerinde meydana gelen olaylarda suça karışan şüpheliler tespit edilerek takibe alındı. Kendilerini işyeri çalışanı olarak göstererek irtibat ve ilişki yönü ile aynı amaç altında bir araya gelen ve organize bir şekilde suç grupları oluşturarak birlikte hareket eden suç örgütleri tespit edildi.

Çıkar amaçlı kurulan suç örgütüne üye şahısların hiyerarşik bir yapı oluşturmaya çalıştıkları kamu gücünü kullanarak hedef olarak seçtikleri şahısların sistemli bir şekilde tehdit, darp, cebir ve yaralama olaylarını gerçekleştirdikleri belirlendi. Bu şahısların kısa zamanda 31 ayrı suça karıştıkları ve haksız çıkar sağlamak amacıyla kurmaya çalıştıkları örgütün ve sözde örgüt üyelerinin geçmiş suç kayıtlarına bakıldığında Kasten Adam Öldürme, Silahlı Tehdit, Mala Zarar Verme, Yaralama, Yağma, Sahtecilik, Dolandırıcılık suçlarından birçok suç kayıtlarının bulunduğu tespit edildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ve KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Yönetmek, Örgüte Üye Olmak, Örgüt Faaliyetleri Çerçevesinde Nitelikli Yağma, Ateşli Silah ile Kasten Yaralama ve Hürriyetten Yoksun Kılma” suçlarından yürütülen operasyonel çalışma Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü, TEM Şube Müdürlüğü görevlilerinin de katılımı ile soruşturma kapsamında 31 olayın faili olan silahlı suç örgütü üyesi 29 şüpheli şahsın yakalanarak örgüt faaliyetlerine son verilmesi amacıyla 1’i İzmir 'de olmak üzere Denizli'de 21 adrese 21 nisanda eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda; 11 adet ruhsatsız tabanca, 15 adet av tüfeği, 177 adet tabanca fişeği, 5 adet kurusıkı tabanca, 5 adet kama, 1 adet kılıç, 50 adet av tüfeği fişeği, ele geçirildi.