Muğla’nın Ortaca ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda bin 58 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Olayla ilgili 5 şüpheli adliyeye sevk edildi. 
Edinilen bilgiye göre; İnsan sağlığına zararlı, aynı zamanda halkın sağlığı, aile hayatı, sosyal ve mesleki hayatını ciddi olarak tehdit eden, özellikle gençleri hedef alan, Uyuşturucu madde ticareti yapan ve sokak satıcısı olarak tabir edilen uyuşturucu tacirlerinin Muğla’daki üniversiteye dayalı genç nüfus yoğunluğunu fırsat bilerek piyasaya sürmek amacıyla uyuşturucu madde temin edip, Ortaca İlçesi’nde piyasaya sürecekleri yönünde bilgiler alınması üzerine projeli çalışma başlatıldı. Sürdürülen projeli çalışma sonucu sokak satıcılarının piyasaya sürmek için temin ettikleri yüklü miktardaki uyuşturucu madde ile Muğla’ya gelecekleri tespit edildi. Sürdürülen takip sonucu Aydın yolu girişinde düzenlenen operasyon neticeside; 1058 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Yapılan operasyonda ise, T.C.A., Ü.Ç., E.K., E.T. ve H.I. isimli 5 şüpheli zanlı yakalanarak gözaltına alınmış olup, şüpheliler Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Toplum sağlığı ile gençlerin zararlı ve bağımlılık yapan bu maddelerden korunmasını sağlamak amacıyla uyuşturucu madde üreten, nakli ve ticaretini yapan suç odaklarına yönelik çalışmaların halkın da desteği ile aralıksız olarak devam edeceği bildirildi.