İlçelerde konuşan Bakan Zeybekci, koalisyon dönemlerinde yaşananları hatırlattı. “Koalisyon yapacak partiler hangi devlet kuruluşunu hangi parti alacak onun pazarlığını yapardı. Başımıza geleni anladınız mı. Birileri bir hikaye yazdı ve Türkiye’nin rolünü biçti. 16 Nisan’da bu ülke ayağa kalkmalı ve bu hastalıktan kurtulmalıdır. Bu Ak Partililerin meselesi değil bu herkesin meselesidir. Bu millet, bayrak, bağımsızlık meselesidir. 16 Nisan bunun için bir fırsat, 18 maddelik anayasa değişikliği ile bu millet bir hastalıktan kurtulacak. Yüzde 50 ile biri gelecek ve 5 yıl boyunca tek başına iktidar olacak. Bir daha koalisyon olmayacak. Bu ülkeyi siz kurtaracaksınız” dedi.

Denizli’nin hak ettiğini aldığını ifade eden Bakan Zeybekci, “2004 yılından bu yana bu şehre hizmetkar oldum. Bunun Allahın bir lütfü olduğunu düşünüyorum. Benim evim barkım, çoluğum, çocuğum, işim gücüm de burada. Her ne yaptıysak bu şehir için ve bu insanlar için yaptık. Bu ülkenin kurtuluşu için 16 Nisan sizin davanızdır davanıza sahip çıkın” çağrısı yaptı.

CHP’li seçmene de seslenen Bakan Zeybekci “benim CHP’li kardeşime ne olur gidip söyleyin, Bu CHP’ye de iyi gelecek. 16 Nisan’da bir partiye oy vermeyeceğiz, cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz. Bu 18 Maddenin hiçbir yerinde öyle bir şey yok. Kurulan bir adil sistem var. Kurulan eşit bir düzen var. Yani oyunun kuralı herkese aynı. 16 Nisan’dan sonra CHP de Kılıçdaroğlu’ndan kurtulacak” ifadelerini kullandı.

Denizli Halkı ise Bakan Zeybekci’ye sandıkta Türkiye ortalamasının üzerinde “evet” oyu çıkarmak için söz verdi.